Zsidó „űrlézerek” miatt esett egymásnak két republikánus képviselőnő

Marjorie Taylor Greene republikánus képviselőnő ostorozta képviselőtársát, Lauren Boebert, amiért a „zsidó űrlézereket” emlegette, miközben a következő republikánus házelnök személyével kapcsolatos nézeteltérésükről beszélt.

A georgiai republikánus Greene hétfőn vette célba coloradói kolléganőjét, miután Boebert gúnyolódott rajta, amikor arról beszélt, hogy ellenzi Kevin McCarthynak a képviselőház elnöki posztjára benyújtott pályázatát. Greene ezzel szemben támogatta McCarthyt, annak ellenére, hogy számos más, hozzá hasonló „MAGA” republikánus határozottan ellenezte a jelöltségét.

Boebert Charlie Kirk konzervatív kommentátornak adott hétfői interjújában azt mondta, hogy többen tévesen „vádolták” őt azzal, hogy ugyanazokat a nézeteket vallja, mint Greene.

„Marjorie-vel szövetkeztem, ezért azzal vádoltak, hogy sok olyan dologban hiszek, amiben ő is hisz”

– mondta Boebert Kirknek.

„Nem hiszek [McCarthy-ban mint házelnökben], ahogy nem hiszek az orosz űrlézerekben, a zsidó űrlézerekben és az egészben” – tette hozzá Boebert.

Greene nem sokkal később egy sor tweetben ostorozta Boebert a megjegyzései miatt, „gyerekes” viselkedéssel vádolva kollégáját, miközben a vártnál gyengébb idei időközi választásokon nyújtott teljesítményét vette célba.

Dominic Green: Itt az ideje véget vetni a MAGA-őrületnek

Míg a kongressszusi republikánusok a MAGA-nak tetszelegnek, amely most már az összeesküvés-elméletek gyártóinak és az átverőknek otthona, a Biden-kormány felkarolja Trump politikáját és ellopja a republikánusok műsorát – írja Dominic Green a Spectator hasábjain.

„Támogattam és adományoztam Lauren Boebertnek” – tweetelte Greene. „[Donald] Trump [volt] elnök támogatta és adományozott Lauren Boebertnek. Kevin McCarthy támogatta és adományozott Lauren Boebertnek. Épphogy csak 500 szavazattal győzött.”

„Szívesen elfogadja a dollárjainkat, de amikor megkérdezték tőle: Lauren nem hajlandó támogatni Trump elnököt, nem hajlandó támogatni Kevin McCarthyt”

– folytatta.

Greene továbbá elmondta, hogy az olyan „konzervatív harcosok”, mint ő és Boebert korábban „együtt dolgoztak Amerika megmentésén”. Sajnálkozott, hogy Boebert ehelyett a „középiskolai drámának és a média hangzatos világának” szentelte magát.

Greene-t szinte egész politikai karrierje során gúnyolták a „zsidó űrlézeres” teóriája miatt, amiről egy azóta törölt 2018-as Facebook-bejegyzésében beszélt.

Greene posztja tulajdonképpen egy antiszemita összeesküvés-elméletet népszerűsített, amely szerint a Rothschildok, a gazdag zsidó bankárcsalád valójában hasznot húzott a kaliforniai erdőtüzekből, amelyeket állítólag a „zsidó lézersugarak” okoztak az űrből.

Egy amerikai politikus összekeverte a Gestapót a gazpachóval

„Nem csak washingtoni börtönünk van, egy washingtoni gulág, hanem ott van Nancy Pelosi gazpacho rendőrsége is”