Netanjahu keményen visszaszólt a New York Times-nak

A lap szombaton szerkesztőségi cikket közölt, amelyben arra figyelmeztetett, hogy Netanjahu leendő keményvonalas kormánya veszélyt jelent az izraeli demokráciára.

A „Veszélyben a demokrácia eszménye a zsidó államban” című írás azzal érvelt, hogy bár Netanjahu tisztességesen nyerte meg a választásokat, az a hatalom, amelyet szélsőjobboldali és ultraortodox partnereinek kínál, valós veszélyt jelent a demokratikus értékekre.

Szombati vezércikkében a Times azt írta, hogy „Izrael és a kétállami megoldás határozott támogatója” volt és marad, de Netanjahu hivatalba lépő kormánya „jelentős veszélyt jelent Izrael jövőjére – irányára, biztonságára, sőt a zsidó haza gondolatára”.

Netanjahu vasárnap egy rövid Twitter-bejegyzésben azzal vádolta a Times-t, hogy „évtizedeken át démonizálta Izraelt”, majd hozzátette, hogy most „szégyenletes módon Izrael újonnan megválasztott kormányának aláásására szólít fel”.

„Miközben a Times továbbra is delegitimálja a Közel-Kelet egyetlen igazi demokráciáját és Amerika legjobb szövetségesét a térségben, én inkább továbbra is figyelmen kívül hagyom megalapozatlan tanácsait, és

ehelyett egy erősebb és virágzóbb ország építésére, az Amerikával való kapcsolatok erősítésére, a szomszédainkkal való béke kiterjesztésére és az egyetlen zsidó állam jövőjének biztosítására fogok összpontosítani”

– írta Netanjahu.

Izraeli diplomata: Izrael és Szaúd-Arábia „egy éven belül” békeszerződést ír alá

Jó hírek a Közel-Keletről.