Adam Sandler kapja a humor Oscar-díját

Adam Sandler kapja jövőre az amerikai humor kiválóságait elismerő Mark Twain-díjat – jelentették be kedden a washingtoni Kennedy Center illetékesei.

Sandler a rangos díjat, amelyet korábban mások mellett Richard Pryor, Carl Reiner, Whoopi Goldberg, Billy Crystal, George Carlin és Ellen DeGeneres is elnyert, március 19-én veheti át a kulturális központban megrendezett ceremónián.

„Több mint három évtizede szórakoztatja a közönséget filmjeivel, zenéivel, és a nézők egyik kedvence a Saturday Night Live tévéműsorban. Adam úgy formált meg karaktereket, hogy megnevettetett, megríkatott vele minket és a sírást nevetéssé változtatta”

– fogalmazott Deborah F. Rutter, a Kennedy Center elnöke.

Az 56 éves sztár, aki idén a Netflixen bemutatott Mindent egy lapra című filmmel jelentkezett, korábban többek között a Happy, a flúgos golfos, A vizesnyolcas, A kismenő, a Nagyfiúk vagy a Csiszolatlan gyémánt című filmjeivel is sikert aratott. Az utóbbi produkcióért, amelyben Howard Ratnert alakította, az amerikai filmkritikusok díját és a független filmdíjat is elnyerte.

Adam Sandler szívesen elmenne végre Izraelbe

Ki hitte volna, de a Zohant is megformáló, zsidó származású színész még sohasem járt Izraelben. Most elmenne és héberül is szívesen megtanulna.