Emberi látást kapnak a robotok

Az izraeli Inuitive cég által kifejlesztett új érzékelők lehetővé teszik, hogy a robotok úgy lássák a világot, mint az emberek.

A vállalat szerint technológiája fokozott mélységélességet biztosít, így a mesterséges intelligencia-alapú akadály- és tárgyfelismerés segítségével különbséget tudnak tenni az emberek és a tárgyak között.

„Új, minden-egyben szenzormoduljaink az autonóm mobil robotok növekvő piacát célzó portfóliónkat bővítik”

– mondta Shlomo Gadot, a vállalat vezérigazgatója és társalapítója.

„A kategóriavezető Vision-on-Chip processzorunk lehetővé teszi, hogy a roboteszközök emberihez hasonló vizuális megértéssel tekintsenek a világra”.”

The M4.5S – a New Vision for Robotics

Designed around the NU4000 Robot-on-Chip (Roc), the M4.5S module integrates 3D sensing and image processing with AI capabilities, to provide robotic devices with human-like visual understanding. Integrating all robotic functions into a single processor enables simultaneous depth sensing and AI-based object detection and recognition, in a small, independent sensing module with optimal capabilities and superior performance.

A vállalat két érzékelőt fejlesztett ki, amelyek könnyen integrálhatók robotokba és drónrendszerekbe egyaránt.

A vállalat szerint az M4.5S érzékelő és processzor modul az iparág legszélesebb látómezejével rendelkezik, a legkisebb minimális érzékelési távolsága 9 cm, és széles hőmérséklet-tartományban, akár 50 Celsius-fok hőmérsékleten is működhet.

A másik érzékelőmodul, az M4.3WN vizuális navigációval képes helyi térképezést készíteni olyan helyeken, ahol gyenge a GPS vétel.

Az ezzel az érzékelővel ellátott robotok szabadon navigálhatnak, útvonalakat tervezhetnek és kikerülhetik az akadályokat – ezek jelentik a legnagyobb kihívást a raktárakban és gyártóüzemekben használt automatizált irányított járművek számára.

Robotokkal szüretelik a gyümölcsöt Izraelben

A robotok jelenleg az izraeli Golán-fennsíkon szedik az ázsiai körtét, Olaszországban az almát, őszibarackot és nektarint, Kaliforniában pedig a nektarint és a szilvát.