Nem vicc: újabb lopáson kapták Biden különcködő helyettes államtitkárát

Sam Brintont, a Biden-kormány tisztviselőjét a biztonsági kamerák felvételei rögzítették, amint július 6-án egy Las Vegas-i repülőtéren egy nő több mint 3670 dollárt érő táskájával távozik.

A Harry Reid nemzetközi repülőtéren készült biztonsági felvételen Brinton látható, amint egy szivárványos szimbólummal ellátott fehér pólót, fekete hátizsákot és fekete farmert viselve gurítja át a kérdéses bőröndöt a repülőtéren.

A jellegzetes póló – amelyet Brinton aznap egy Instagramra feltöltött szelfin is viselt – arra késztette a Las Vegas-i városi rendőrséget, hogy elfogatóparancsot adjon ki Brinton ellen lopás vádjával.

A múlt hónapban Brinton, az amerikai Energiaügyi Minisztérium atomenergetikai hivatalának nukleáris fűtőelemek és hulladékok elhelyezéséért felelős államtitkár-helyettese ellen már vádat emeltek egy nő bőröndjének szeptemberi ellopása miatt, amelyet még a minneapolisi repülőtéren követtet el.

A Las Vegas-i repülőtéren ellopott poggyász a rendőrség szerint 1700 dollár értékű ékszert, 850 dollár értékű ruhát és 500 dollár értékű sminket tartalmazott.

A rendőrség kezdetben nem tudta azonosítani a tolvajt a felvételek alapján, és lezárta az ügyet. November 29-én azonban, amikor az egyik Las Vegas-i nyomozó meglátta a médiában a Brinton elleni minneapolisi vádiratot, „azonnal felismerte” az Energiaügyi Minisztérium alkalmazottját.

Brintont sokáig a Biden-adminisztráció első „nembináris” tisztviselőjeként „ünnepelték”.

Most a  képviselőházi republikánusok egy csoportja Brinton eltávolítását követeli az állítólagos lopások miatt.

Biden elnök „transzvesztita királynőt” nevezett ki államtitkárnak

A „használt nukleáris fűtőanyag elhelyezéséért és hulladékgazdálkodásáért felelős helyettes államtitkár” szeret álarcos-jelmezes szexuális szerepjátékokat játszani.