Dolgozik az elhárítás: lebukott egy fontos kém Izraelben

A palesztin gyanúsított, aki állítólag az izraeli munkavállalási engedélyét használta a kémkedésre a zsidó államban, a Sin Bét szerint rengeteg információval szolgált a Hamász terrorcsoport tevékenységéről.

Az Izraeli Biztonsági Ügynökség (Sin Bét) csütörtökön bejelentette, hogy letartóztattak egy gázai lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy hírszerzési információkat gyűjtött a Hamásznak.

A gyanúsított, akinek izraeli munkavállalási engedélye van, a Sin Bét szerint munkavállalói státuszát használta fel arra, hogy belépjen a zsidó államba és felderítést végezzen a terrorcsoport számára.

A 28 éves, Gáza középső részén fekvő Dir al-Balahból származó férfit idén novemberben fogták el.

A Sin Bét szerint azóta rengeteg információval szolgált a Hamász terroriszervezet tevékenységéről.

A vizsgálat szerint a Hamász azért küldte őt Izraelbe, hogy többek között leleplezze a Sin Bét ügynökeinek személyazonosságát, és információkat szerezzen bizonyos izraeli helyszínekről. A Sin Bét szerint a terrorcsoport akciója visszafelé sült el, amikor az elfogott kém a kihallgatása során Hamász-ügynökök személyazonosságát, valamint a Hamász által a Gázai övezetben használt alagutak, fegyverraktárak és egyéb katonai helyszínek helyét fedte fel az izraeli titkosszolgálatoknak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Bevonult az izraeli hadseregbe Köves Slomó fia

Köves Shalom ráadásul veszélyes terepen, Ciszjordániában szolgál, de ő fontosnak tartja, hogy részese legyen a zsidó állam fenntartásának.