Bernie Sanders megfontolja, hogy induljon az elnökségért

Bernie Sanders szenátor egyik vezető tanácsadója elmondta, hogy szerinte a 81 éves demokratikus szocialista „még egyszer átgondolja” az elnökjelöltséget, ha Joe Biden elnök nem indul az újraválasztáson.

Faiz Shakir, aki Sanders 2020-as elnökválasztási kampányát irányította, és most a szenátor tanácsadója, csütörtökön a CBS Newsnak elmondta, hogy továbbra is úgy gondolja, hogy Biden újra indulni fog, de azt mondta, hogy Sanders nyitott lenne egy újabb menetre, ha a demokratáknak szükségük lenne egy jelöltre.

„Feltételezem, hogy alaposan megvizsgálná a dolgot”

– mondta Shakir. „Nem akarok ítéletet mondani helyette. Nyilvánvalóan az ő döntése lenne. De feltételezem, hogy újra akarja értékelni a dolgot”.

A tanácsadó hozzátette, hogy Sanders „nagyon is tisztában van azzal, hogy most már idősebb, és valóban meg kellene ítélnie saját erejét, kitartását, vágyát, éhségét és szenvedélyét, hogy ezt harmadszor is megtehesse”. De ha ez egy nyílt mezőny lenne? Igen, biztos vagyok benne, hogy újra megnézné, és azt mondaná: „Akarom-e ezt csinálni, vagy nem?”

A vermonti szenátor 2016-ban indult a demokrata előválasztáson, és Hillary Clinton legszorosabb kihívója lett, aki végül a Demokrata Párt szuperdelegátusainak segítségével megelőzte Sanders-t, és megnyerte a jelöltséget.

Sanders 2020-ban újabb esélyt kapott a Fehér Házra, amikor Biden elnök jóval nagyobb különbséggel legyőzte őt az előválasztáson, miután szinte minden jelölt visszalépett a javára.

(The Daily Wire)

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Holnap akár holtan eshetek össze” – az egészségéről kérdezték Joe Biden-t

Előrehaladott koráról kérdezte az egyik legnagyobb amerikai hírcsatorna az elnököt.