„Holnap akár holtan eshetek össze” – az egészségéről kérdezték Joe Biden-t

80. születésnapja előestéjén az amerikai elnök azt mondta, hogy „tiszteli” a sorsot, bár kitart amellett, hogy kitartása és „szenvedélye” miatt továbbra is megfelel az előtte álló feladatoknak.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap elismerte, hogy „holnap akár holtan is összeeshet”, de arra kérte a demokrata szavazókat, hogy inkább az energiaszintje, mint a kora alapján ítéljék meg.

Az MSNBC-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy válaszoljon a választók azon aggályaira, miszerint túl öreg lenne egy második ciklushoz, Biden azt mondta:

„Nagy tisztelője vagyok a sorsnak. Holnap is elkaphatok egy betegséget. Holnap akár holtan eshetek össze”.

De hozzátette: „Az energiaszintemet tekintve, hogy mennyi mindenre vagyok képes, azt hiszem, az embereknek meg kellene nézniük, és [inkább] azt kellene kérdezniük – vajon még mindig ugyanazzal a szenvedéllyel tudja-e csinálni azt, amit csinál?”.

Biden – aki a jövő héten tölti be a 80. életévét – számos nyilvános baklövése után sokan azt állították, kognitív képességei hanyatlóban vannak. Biden azonban ragaszkodott ahhoz, hogy állóképessége még mindig megfelel a rá háruló feladatoknak.

„Jó egészségnek örvendek. Minden, ami fizikailag velem kapcsolatos, és mentálisan is, még mindig jól működik”

– mondta.

Az elnök arra biztatta a választókat, hogy saját maguk mérjék fel a helyzetet, és ha úgy döntenek, hogy nem alkalmas a feladatra, „akkor szavazzanak ellene”.

Bill Clinton volt tanácsadója szerint Hillary Clinton indulni fog 2024-ben

Dick Morris szerint Hillary egy Biden-kritikus stratégiával készül 2024-re.