A bukott baloldal elviselhetetlen könnyűsége

városgazdász, újságíró, lakástervező

Elkeserítő, hogy az izraeli, bukott baloldal mennyire nem képes elviselni a vereséget: komolynak látszó emberek óvodás módjára hisztiznek mert elvették a játékszerüket – a hatalmat. Amichay Mihály Éva jegyzete.

Demokratikus választásokon alulmaradtak, és most katasztrófát kiabálnak, holott csak egy kis időre nem ők határozzák meg, hogy mi jó és mi a rossz Izraelnek.

Ehud Barakról már régóta tudom, hogy alkalmatlan egy ország vezetésére, az elmúlt másfél évben pedig még azok is leszerepeltek, akiket valamennyire becsültem.

Most csak azt kívánom, hogy Netanjahu alakítsa már meg a kormányát, és mentsen meg a képzelgők bandájától, teremtsen rendet az országban, amely kezd széthullani az arab agresszió és a globalista zsidók jóvoltából.

Elegem van a sok locsogásból, cselekedni kellene, hogy a valós problémákat már valaki megoldja. A legkevesebb gond van a nyelvi névmásokkal vagy az emberi jogokkal, amiért barikádokra menne Méráv Michaeli és a többi széplélek, miközben konkrét életveszély fenyegeti a negevi településeket, a kormányzás hiánya miatt elszemtelenedett beduinok és arab terroristák áldatlan működése nyomán. Jelentőségén kellene kezelni az afrikai beszivárgók elleni fellépést, és az állampolgárok lakhatási gondjait.

Izrael nemzetállam, amelynek szüksége van a hagyomány/vallás közösségalkotó elemére és a védelemre mindazokkal szemben, akik a pusztulását kívánják, akár úgy, hogy az arabokkal szemben veszítsen, akár a beteges, nyugati progresszióval szemben maradjon alul. A többség megértette ezt, és választott!

Nem egy bűnöző bandát, ahogy szeretik ezt interpretálni, hanem az országért felelős vezetőket választott a nép nagyobb része. Netanjahu pere folytatódik, hogy mindennél világosabb legyen – mennyire hamis vádak alapján készült koncepciós vádirat. Az egyetlen célja, a politikai puccs, Netanajhu elmozdítása a hatalomból. Akit csak megkérdeztem, miután mindennek elmondta Netanjahut, hogy követi-e a bírósági tárgyalást, ismeri-e Kinneret Barashit – egyikük sem tudta, hogy kiről van szó, vagyis elárulták, hogy csak a baloldali médiából szerzik az értesüléseiket, ahol most ezerrel megy a félelemkeltés…

nem lesz Izraelben halachikus törvénykezés, és a jesivanövendékek sem kapnak nagyobb állami támogatást mint az egyetemisták – meg lehet nyugodni!

Az izraeli média 90%-a baloldali propagandát folytat, nem véletlen, hogy az egyetlen jobboldali tv-csatorna, amit Jáir Lapid be akart záratni a választások előtt, népszerűsége erőteljesen növekszik. A 14-es csatornán ugyanis annak ellenére, hogy a műsorvezetők vállaltan jobboldaliak, a vitákra mindig meghívnak baloldali véleményvezéreket és politikusokat is.

A baloldal gyűlölet-propagandája elviselhetetlenül erős minden ellen, ami zsidó, és azok ellen az emberek ellen, akik a hagyományokat, a vallást védik.

Az elmúlt 38 évben, mióta izraeli vagyok, az ország egyre kevésbé viseli magán a szigorú zsidó életvitel szabályait – nyitva tartó üzletek szombaton, a fél-ünnepeken is. Tel-Aviv az LMBTQ közel-keleti fővárosa, arabok kérnek és kapnak menedéket, ha nemi identitásuk miatt másutt üldözik őket.

De Izrael létének értelme a zsidó otthon, ahol szabadon élhet minden zsidó, ahová menekülhet, amikor másutt üldözik: mostanában orosz és ukrán bevándorlási hullám van, korábban Franciaországból jöttek sokan.

Ma Izrael a zsidó kultúra központja, még akkor is, ha világszerte vannak zsidó művészek.

Izrael egy csodás ország, és ahhoz, hogy ezt bárki a világon megismerje, az erőn alapuló biztonság kell jellemezze – ezt várjuk el az új kormánytól és ha nem teljesíti, akkor a nép elzavarja őket, mint ahogy most Jair Lapid balfék bandáját.

Kis-nagy emberek aranyköpései a választási vereség után

Jair Golan az IDF nyugalmazott vezérőrnagya, a 2022-i választásokig a Merec (szélsőbaloldali) párt parlamenti képviselője: “ A nép tévedett és mi harcolni fogunk azért, hogy ezt a tévedést kiigazítsuk”.

Ram Ben-Barak a Jes Atid párt parlamenti képviselője, volt Moszad igazgatóhelyettes: “Mit számít, hogy voltak választások? Az utca a bíró?”

Ehud Barak Izrael 10. miniszterelnöke, aki mindössze egy év nyolc hónapig volt képes kormányozni, az 1990-es évek közepén az IDF főparancsnoka, aki közeli barátságban állt a pedofil Jeffrey Epsteinnel: ” A társadalom egy jelentős része amely ennek a kormánynak a működését (Netanjahu kormánya még nem esküdött fel) nem tartja legitimnek, joga és kötelessége azt teljes mellbedobással megállítani. Millió állampolgár fellázadhat, amely kikényszeríti a változást”

Gadi Eizenkot a Beni Ganz vezette Nemzeti Egység Párt parlamenti képviselője, 2015-2019 között az IDF vezérkari főnöke: “ Ki kell vinni az utcára millió embert a kormány ellen, és én is közöttük leszek.”

Beni Ganz – a most éppen Nemzeti Egységpártnak nevezett politikai formáció vezetője, volt miniszter Netanjahu és Lapid kormányában is, 2011-1015 között az IDF vezérkari főnöke, 2018-tól a politikában: “ Aki elesett nyomorultakra számított, az milliónyi izraeli állampolgárt talál az utcákon – nem hagyjuk el az országot , földrengést okozunk”

Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere, nyugalmazott vadászrepülő-pilóta: “Minden fasiszta országban a vezetőket a többség választotta meg… de nem tartom kizártnak, hogy itt véres merényletre is sor kerülhet.”

Avigdor Lieberman, az Izrael Beitenu párt magát kinevezett vezetője 1999 óta, a leköszönő kormány pénzügyminisztere: “ Nem leszünk az ortodoxoknak tett ígéretek elszenvedői – adófizetési bojkott lesz ebből”

Dan Halutz nyugalmazott vezérkari főnök, aki csak másfél évig töltötte be ezt a tisztséget az őt ért kritika okán: “ Natanjahu működése vezet népfelkeléshez, az lesz az eredménye, ha nem adja fel”

Ilan Shiloah, sikeres izraeli üzletember, reklámszakember, az IDF Sayeret Matkal különleges alakulatnál szolgált: “ Inkább most egy polgárháború, mint később egy halachikus állam”

Valószínűleg nem véletlen az itt felsoroltak katonai pozíciói, vagy Lieberman szovjetunióbeli gyerekkora – parancs-osztogatáshoz szoktak és még nem képesek megérteni a demokrácia lényegét: a démosz uralmát akár az elittel szemben is.

 

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: EPA/ABIR SULTAN

Totális háború: így akarja a bal-közép blokk megakadályozni Netanjahu sikerét

Egy izraeli lap beszámolója szerint a leendő ellenzék körében egy olyan terv készül, amelynek célja, hogy káoszt keltsen az új Netanjahu-kormányban.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.