Sok izraelinél betelt a pohár – sorra mondják le a Netflix-előfizetéseiket

Sokan azt remélik, hogy a streaming-óriás lépéseket tesz annak a filmnek az eltávolítására, amely az IDF katonáit palesztinok kivégzésével vádolja.

Sok izraeli felháborodását fejezte ki és lemondta Netflix-előfizetését, miután a streamingplatform csütörtökön bejelentette, hogy elérhetővé teszi a „Farha” című filmet – amely egy palesztin család izraeli katonák általi kivégzését mutatja be.

A filmet a jordániai rendező, Doreen J. Salam rendezte, és a Nakbát („katasztrófa” arabul, ami a palesztinok számára Izrael állam megalakulását jelenti) állítja a középpontba. A filmben látható egy 15 perces jelenet is, amelyben izraeli katonák lemészárolnak egy palesztin menekült családot, köztük egy egyéves csecsemőt.

„Több mint két év előfizetés után úgy döntöttem, hogy lemondom az előfizetést, mivel a Netflix támogatja az Izrael-ellenes filmet” – írta egy streamelő.

„Nem tudok előfizetni egy olyan oldalra, amely támogat egy ilyen sokkoló filmet, amelyben az [izraeli] katonákat aljas, szív és emberség nélküli gyilkosokként ábrázolják”

– írta egy másik csalódott előfizető.

„Remélem, hogy az izraeliek tömeges lemondásai ráébresztik a Netflixet, hogy hibát követett el a film megvásárlásával, és megváltoztatja az ezzel kapcsolatos döntését. A kritikának mindig van helye, de csak ha objektív, valós eseteken alapul”.

Izrael-ellenes propagandafilmet tűz műsorára a Netflix

A jordániai film egy 14 éves palesztin lány történetét meséli el, akinek faluját megtámadják az izraeli erők, akiket civilek kivégzésével ábrázolnak

Az Izraelben népszerű modell és influenszer, Nataly Dadon szintén úgy döntött, hogy csatlakozik a többiekhez, és lemondja Netflix-előfizetését.

„A lemondás oka: Értékek a luxus előtt!!! Szóval, mint azt már mindenki tudja, és én is posztoltam ide a héten, a Netflix kiadja a ‘Farha’ című filmet, aminek láthatóan egyetlen célja, hogy növelje a zsidó emberek elleni antiszemitizmust. És nem ez az egyetlen Izrael-ellenes sorozat, ami helyet kap a Netflixen” – írta az Instagramon.

„Van valami nagyon cinikus és fájdalmas egy olyan film megjelenésében, amelynek célja, hogy kegyetlen és könyörtelen népként mutasson be minket.

Mi, akik az utcára vonultunk táncolni és örülni, amint az ENSZ 1947. november 29-i döntése megszületett, akkor még nem tudtuk, hogy itt átkozott csaták elé nézünk, és egy olyan háborúba keveredtünk, amelyben minden fél súlyos veszteségeket szenvedett, de a zsidó nép soha nem cselekedett kegyetlenül, nem hajtott végre tisztogatást, nem gyilkolt ártatlan embereket ok nélkül és merő kegyetlenségből!” – folytatta.

„Nem mi vagyunk azok, akik a családokat a gázkamrákba tették, nem mi vagyunk azok, akik végignéztük és üldöztük, nem mi vagyunk azok, akik megerőszakoltuk és meggyilkoltuk!

Ennek a sokkoló filmnek nincs más célja, mint a zsidó nép ellen gyűlöletet kelteni, és ezúttal 222 millió előfizető előtt!”

– tette hozzá a modell.

Végre kiderült, hogy mikortól lesz látható a Fauda új évada a Netflixen

A népszerű izraeli sorozat egyik társszerzője személyesen jelentette be a pontos dátumot.