Gázából rakétázták Izraelt, az IDF nem hagyta válasz nélkül

Az IDF szombat éjjel csapást mért célpontokra a Gázai övezetben, miután az éjszaka folyamán egy rakétát lőttek ki az övezetből Dél-Izraelre – közölte az IDF.

Szombat este a Gázai övezettől északra izraeli területre lőttek ki egy rakétát. A jelentések szerint a rakéta egy nyílt területen zuhant le.

Az izraeli válaszcsapás célpontja egy Hamászhoz tartozó fegyvergyár volt, amely a terrorszervezethez tartozó rakéták nagy részének gyártási helyeként szolgált. Ezenkívül a Gázai övezet déli részén egy, a Hamászhoz tartozó terrorista alagutat is megsemmisített az izraeli légierő.

A Hamászhoz kötődő Shabab hírcsatorna jelentése szerint a csapásokra válaszul két rakétát lőttek ki palesztin csoportok Izrael déli része felé. A második rakétasorozat után az IDF egy Hamászhoz tartozó katonai állást vett célba.

A palesztin Donia Al-Watan hírportál arról számolt be, hogy az egyiptomi hírszerzés intenzív kommunikációt folytat a palesztin frakciókkal, figyelmeztetve őket, hogy ne fokozzák a helyzetet.

A Hamász szóvivője, Hazem Kasszem vasárnap kora reggel reagált a tűzváltásra, és kijelentette: „Az ellenállás válasza a Gázai övezet elleni cionista agresszióra, és közvetlen válasza a cionista bombázásokra, megerősíti, hogy nem engedi, hogy a megszállás megváltoztassa a helyzetet, és továbbra is megvédi népét minden helyen, ahol jelen van”.

El akarják pusztítani Izraelt – most vegyi fegyverekhez juthattak

Egy szaúdi újság azt állítja, hogy Irán vegyi fegyvereket adott a zsidó állam halálos ellenségeinek.