Siklóernyővel repült át egy feltételezett migráns a spanyol enklávéba (videó)

Csütörtökön két állampolgár, akik a Melilla kerítéssel határos úton haladtak egy siklóernyős bevándorló szabálytalan belépését észlelték, és riasztották a Guardia Civil parancsnokság irányítóközpontját – számolt be az El Faro. 

A Guardia Civil járőrei a riasztást követően azonnal a területre mentek, ahol az újabb illegális belépés történt, de nem találták meg a bevándorlót, akinek személyazonossága vagy származási országa ezen információ közzétételének időpontjában nem ismert – közölte a kormányküldöttség.

A siklóernyős bevonulásról készült felvételen a jelenetet rögzítő egyik személy hallható, amint ezt mondja: „Testvér, ejtőernyővel ugrik! Hihetetlen!” – mondja.

No Title

El suceso ha sido grabado por dos ciudadanos que circulaban por la carretera de la circunvalación, a la altura del río Nano. Suscríbete a nuestro canal https://bit.ly/3oVouMd VISITA ElFaroDeMelilla.es: https://elfarodemelilla.es SÍGUENOS en nuestras redes: FACEBOOK: https://www.facebook.com/ElFarodeMeli… TWITTER: https://twitter.com/ElFarodeMelilla #melilla #inmigracion

Ez az első alkalom, hogy a városban siklóernyővel végrehajtott kerítésugrás rögzítve lett.

Egy siklóernyő már 6,45 euróért megvásárolható az AliExpress online áruházban, ami olcsóbb, mintha több ezer eurót kellene fizetni egy hajóra való felszállásért.

Az illegális migrációs és kábítószer-kereskedelmi hálózatok folyamatosan újulnak meg a spanyol lap szerint. 2005-ben létrákat használtak, hogy átmásszanak a kerítésen, most pedig horgokat használnak a csapdák elleni háló áthidalására. A siklóernyő eddig nem használt új módszer.

Drámai migrációs helyzet Németországban

Energiaválság, infláció és a lakosság egyre nehezebb helyzete ellenére a német kormánynak 2,9 millió migráns még mindig nem elég. Koenen Krisztina jelenti Németországból.