Kanye Westnek teljesen elgurult a gyógyszere: „Kedvelem Hitlert” – jelentette ki

Az elmúlt hetekben antiszemita megjegyzések tömegét tevő amerikai rapper interjút adott Alex Jones-nak, ahol minden korábbinál abszurdabb tirádákba kezdett. 

A rapper egy arcát eltakaró maszkban adott interjút Alex Jones összeesküvés-elmélet hívő műsorvezetőnek.

Ben Collins az NBC News riportere megjegyezte, hogy Kanye West olyan antiszemita megjegyzéseket tett, hogy még Jones is próbálta cáfolni, megjegyezve, hogy szerinte a legtöbb zsidó nagyszerű ember. West minden bajáért a zsidókat hibáztatta.

„Elmondhatatlanul antiszemita ez a Kanye West Inforwars interjú. Ez régimódi nácizmus”

– írta Collins.

A riporter leírta, hogy az interjúban West „beszélgetett” Netanjahuval, mintha az izraeli miniszterelnök bábu lenne.

Ben Collins on Twitter: „It’s this kind of thing. Here is Kanye talking to a prop „Bibi Netanyahu” he brought with him. Unbelievably, this is one of the more tame parts of the interview.pic.twitter.com/ldirzIwxOf / Twitter”

It’s this kind of thing. Here is Kanye talking to a prop „Bibi Netanyahu” he brought with him. Unbelievably, this is one of the more tame parts of the interview.pic.twitter.com/ldirzIwxOf

Annak ellenére, hogy Jones azt mondta, nem hiszi, hogy West náci lenne, a kegyvesztett sztár válaszul ragaszkodott ahhoz, hogy csodálója volt a német vezetőnek, aki mintegy hatmillió zsidó népirtását felügyelte.

„Te nem vagy Hitler, nem vagy náci, így nem érdemled meg, hogy démonizáljanak” – mondta Jones Westnek.

„Nos, én látok jó dolgokat Hitlerben” – válaszolta West. „Én mindenkit szeretek, és a zsidó emberek nem fogják azt mondani nekem, hogy ‘szerethetsz minket, és szeretheted azt, amit a szerződésekkel teszünk veled, és szeretheted azt, amit a pornográfiával erőltetünk’ – de ez a fickó, aki feltalálta az autópályákat, feltalálta azt a mikrofont, amit én zenészként használok, nem mondhatod hangosan, hogy ez az ember soha semmi jót nem tett, és én végeztem ezzel.”

„Minden embernek van valami értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek” – tette hozzá.

Miután Alex Jones megpróbálta lezárni és azt mondta, hogy nem kedveli a nácikat West az orra alá motyogta, hogy kedveli Hitlert.

MrL ⏱️ on Twitter: „Alex Jones: I don’t like NazisKanye West: I like Hitler pic.twitter.com/wdr6xtSHsA / Twitter”

Alex Jones: I don’t like NazisKanye West: I like Hitler pic.twitter.com/wdr6xtSHsA

Kanye West ebben az interjúban is tirádát tartott Jared Kushner ellen, mondván „csak pénzért csinálta” az Ábrahám-egyezményeket, mire Jones megjegyezte, hogy az egyezmények jó eredmény volt. Az interjún jelen volt a holokauszt-tagadó, fehér felsőbbrendűséget hirdető Nick Fuentes is.

Az interjú hatalmas felháborodást okozott, és többen megjegyezték, hogy Kanye lehet orvosi segítségre szorulna.

„Ye nyilvánvalóan mentális összeomlást él át. Teret adni neki, ezen a ponton, már kegyetlenség. Kezelésre van szüksége nem reflektorfényre”  – írta Ben Shapiro Twitteren.

Ki lesz az év antiszemitája?

Elkészült a StopAntisemitism jogvédő szervezet idei antiszemitizmus toplistája. Mutatjuk a három dobogóst.