A brit alsóház elnöke: „a holokauszt újra megtörténik Ukrajnában”

A holokauszt „újra megtörténik” Ukrajnában Vlagyimir Putyin háborújával – mondta kedden Sir Lindsay Hoyle, az alsóház elnöke – számolt be az Evening Standard. 

A beszédében beszámolt az orosz elnök csapatai által elkövetett tettekről, köztük kivégzésekről, nemi erőszakról, polgári területek válogatás nélküli lövöldözéséről és rakétatámadások hullámáról, amelyek célja a kulcsfontosságú infrastruktúra, köztük az elektromos erőművek lerombolása, ami a tél közeledtével sötétségbe és fűtéshiányba taszítja az ukrán közösségeket.

Mielőtt Olena Zelenszka, Zelenszkij felesége kedden Nagy-Britanniában beszédet mondott volna a parlamentben, Sir Lindsay azt mondta: „Könnyű nekünk, akik békében élünk, nem akarunk arra gondolni, hogy min mennek keresztül. Ahol nem látszik a vég, ott az emberek hírfáradtságban szenvednek” – mondta.

„De ahogyan nem szabad elfelejtenünk a holokausztot, úgy nem tagadhatjuk, hogy újra megtörténik. Nem szabad abba az álomba ringatnunk magunkat, hogy ez a helyzet egy távoli országban zajlik, hogy ez nem érint minket” – állította Hoyle.

Hoyle megdicsérte Zelenszkij feleségének bátorságát, majd kijelentette, hogy a brit kormány az egyik legnagyobb támogatója Kijevnek, és nem hagyhatják, hogy az oroszok győzzenek.

Mearsheimer szerint elveszett a béke lehetősége

A professzor interjút adott az UnHerdnek, amiben beszélt arról elismerné-e, hogy tévedett, és miért gondolja, hogy nincs lehetőség béketárgyalásra.