Szerdán indul a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

A november 30-án kezdődő filmfesztivál nem kisebb nevekkel nyílik meg, mint Anthony Hopkins, Anne Hathaway és Jessica Chastain, az Armageddon Time című hollywoodi filmben.

A szervező JCC Budapest – Bálint Ház közleménye szerint a fesztivál öt napja alatt biztos, hogy mindenki talál a saját ízléséhez és ingerküszöbéhez passzoló zsánert és témát: rengeteg komoly és könnyed témájú játékfilmmel készültek, illetve a ZsiFi erősségének számító dokumentumfilmek és a rövidfilmek sem maradhatnak ki a programból.

Utána pedig a tavalyi és idei izraeli filmtermés remekeit lehet megnézni, köztük a fájóan korán meghalt Ronit Elkabetz életéről szóló gyönyörű filmet, vicces romkomot, Docaviv első díjat nyert dokumentumfilmet, politikai és történelmi drámát, és az idősebb korosztály sem marad nevetés nélkül.

Zsifi online: „egyfajta kísérlet”

Idén online tartják a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált, amelyen tizenhét film vetítése mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket november 24.

S ha már örökzöld, a fesztivál záróvetítése az idén 102 éves gyönyörű tornásznő, Keleti Ágnes életét mutatja be: a ZsiFin lesz a premierje az „Aki legyőzte az időt” című magyar filmnek.

Idén újdonsággal is készülnek: 11 rövidfilmet lehet megnézni majd a fesztivál során. Lesz köztük lesz cseh dráma, amerikai animációs film, brit komédia, valamint izraeli, szlovák és magyar alkotások is.

A filmeket két budapesti moziban vetítik, a jegyeket a fesztivál weboldalán lehet előre megvásárolni.

Aki legyőzte az időt – film készült Keleti Ágnesről

Az olimpiák történetének legeredményesebb magyar női sportolójáról készült filmet hamarosan a magyar nézőközönség is megtekintheti.