„Kitett a semmi közepén” – újabb botrányos incidens történt a katari foci vébén

Dor Hoffman izraeli újságíró azt állította továbbá, hogy biztonsági őröket küldtek rájuk, hogy eltávolítsák őt és forgatócsoportját egy katari strandról.

Egy katari taxisofőr kitette a taxijából a KAN News újságíróját, Dor Hoffmant, miután rájött, hogy izraeli állampolgár.

„A taxisofőr menet közben megállította a járművet, miután megtudta, hogy izraelieket vett fel, ami egyáltalán nem tetszett neki”

– mesélte Hoffman.

„Kitett a semmi közepén, azt mondta, hogy nem fogad el pénzt, mert megöljük a testvéreit, meg ilyenek… jól megvoltunk, taxit cseréltünk”.

Az izraeli újságíró továbbá azt állította, hogy biztonsági őröket küldtek, hogy eltávolítsák őt és forgatócsoportját egy katari strandról, miután megkért egy helyi éttermet, hogy filmezhessen annak területén.

„A tulajdonos megkérdezte, honnan jöttünk… biztonsági őröket hívott, hogy kísérjenek el minket, miután megtudta, hogy izraeliek vagyunk” – mondta Hoffman.

A tulajdonos elvette Hoffman telefonját is, és követelte, hogy töröljön minden, az éttermében készült fotót – állította a riporter.

„Ezek olyan dolgok, amelyek megtörténnek, és meg kell beszélni őket” – zárta Hoffman. „Meg kell tanulnunk megbirkózni ezekkel az incidensekkel, mint izraelieknek egy ellenséges államban. Bárkivel megtörténhet… biztonságban kell tartanunk magunkat, és meg kell értenünk, hogy ez is része az egyezségnek.

Engem nem érdekelnek ezek a történetek, én a fociról akarok beszélni”.

Később Hoffman a Twitteren azzal viccelődött, hogy „minden Katarba utazó izraelinek azt kell mondania, hogy Máltáról jött… mert Máltáról senki sem tud semmit”.

„Menj vissza Izraelbe” – folyamatosan zaklatják az izraeli riportereket Katarban

Nyugtalanító állapotokról számoltak be a foci vb-ről tudósító izraeli sportriporterek.