Holokauszttagadó antiszemitával vacsorázott együtt Donald Trump

Donald Trump volt elnök kedd este Mar-a-Lago üdülőhelyén látta vendégül a holokauszttagadó Nick Fuentest és a rapper Kanye Westet.

Trump pénteken az Axiosnak adott nyilatkozatában közölte, hogy Kanye West egy vacsoramegbeszélésre érkezett hozzá, és hozott magával egy másik vendéget is, akit ő nem hívott meg.

„Kanye West nagyon szerette volna meglátogatni Mar-a-Lagót” – mondta Trump.

„A vacsorával egybekötött találkozón csak Kanye és én lettünk volna, de ő egy olyan vendéggel érkezett, akivel soha nem találkoztam, és akiről semmit sem tudtam”.

A hívatlan vendég az antiszemitizmusáról hírhedt Nick Fuentes volt, aki korábban azt mondta, hogy Amerika „fehér demográfiai magját” tekinti Amerika identitásának központi elemének.

Az America First című műsorának egyik februári epizódjában kritizálta a zsidóság Amerikára gyakorolt, szerinte nagy befolyását, mondván, hogy „Amerikát, ha számít valamit, fehér keresztények alapították. Nem zsidó emberek. Nem zsidó-keresztények alapították. Fehér keresztények alapították. És a fehér keresztények vannak többségben”.

2019 januárjában Fuentes a holokausztot a süteménysütéshez hasonlította.

Még ugyanezen év decemberében levideózta, ahogyan zaklatja az őt korábban kritizáló Ben Shapiro konzervatív politikai kommentátort, aki a családjával, a floridai West Palm Beachen, a TPUSA egyik rendezvényén vett részt.

Miután az Afganisztán a tálibok kezére került, Fuentes ünneplésben tört ki. „A tálibok konzervatív, vallásos erő, az USA istentelen és liberális. Az amerikai kormány veresége Afganisztánban egyértelműen pozitív fejlemény” – írta.

Kanye West arra kérte Trumpot, hogy induljanak együtt 2024-ben

A volt elnök floridai birtokán járt a botrányhős rapper.