Telegraph: Máris a Donbászba küldték az orosz elit ejtőernyős egységeket

Az orosz elit ejtőernyősök megfogyatkozott egységeit a Donbászba küldték, miután visszavonultak Herszon városából.

A brit katonai hírszerzés szerint a Kreml legjobb katonái közé tartozó VDV légideszant egységeket annak ellenére dobják vissza a harcba, hogy a kilenc hónapja tartó háború következtében súlyosan legyengültek.

„Néhány VDV-egységet valószínűleg mozgósított tartalékosokkal erősítettek meg”

– közölte a védelmi minisztérium.

„Bár ezek a rosszul kiképzett katonák felhígítják a VDV állítólagos elit képességét, Oroszország valószínűleg mégis a különösen fontosnak tartott szektorokba osztja be ezeket az egységeket.”

Az orosz VDV-erők részt vettek a dél-ukrajnai Herszon védelmében. Az orosz erők azonban ebben a hónapban vonultak vissza a területről, mert túl nehézzé vált az utánpótlás biztosítása.

Az orosz elit ejtőernyősök a februári orosz invázió első óráiban stratégiai fontosságú helyeket támadtak meg Kijev környékén.

Márciusban, miután visszavonultak Kijev környékéről, Vlagyimir Putyin prioritássá tette a teljes Donbász régió elfoglalását. Oroszország júliusban teljesnek nyilvánította Luhanszk elfoglalását.

Azóta az orosz erők a legtöbb fronton visszaszorultak, amelynek következtében nehezen megszerzett városokat és területeket veszítettek el a Donbászban is.

The Telegraph

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT 

A lengyel rakéta-incidens tanulságos lehet a végtelen háború szorgalmazóinak

Bár a világsajtó már továbblépett, Jonatan S. Tobin a Newsweek hasábjain arra figyelmeztet, hogy a lengyel rakéta-incidenshez hasonló forró helyzet újra megtörténhet.