Folytatódik a hajtóvadászat a jeruzsálemi robbantó után

A biztonsági tisztviselők elmondták, hogy a hétvégén, két nappal a halálos terrortámadás után különös hangsúlyt fektetnek az imahelyek, bevásárlóközpontok és üdülőhelyek biztosítására.

A rendőrség pénteken közölte, hogy megerősített erők maradnak Jeruzsálemben, miközben folytatódik a hajtóvadászat egy feltételezett terrorista sejt után, amely szerdán két jeruzsálemi buszmegállóban robbanószerkezeteket robbantott, megölve egy tinédzsert és megsebesítve több mint 20 másikat.

A rendőrség közleményben közölte, hogy a testület tisztjei a Shin Bét-tel együtt keresnek „bárkit, akinek köze van” a terrortámadáshoz.

Közvetlenül a halálos merénylet után elrendelték, hogy Jeruzsálem-szerte növeljék a rendőrök számát, különösen a zsúfolt területeken.

A rendőrség pénteken közölte, hogy céljuk a rendőri jelenlét növelése az egész városban, hogy „a város minden lakójának és látogatójának biztonságérzetet adjanak”.

Különös hangsúlyt kívántak fektetni az imahelyekre, a bevásárlóközpontokra és a szabadidős helyszínekre, amelyek várhatóan forgalmasak lesznek a hétvégén.

A robbantással kapcsolatos nyomozás részleteit a rendőrség kérésére a bíróság titoktartási kötelezettség alá helyezte.

A merényletek jellege miatt – két közel azonos bomba robbant fél órán belül két buszmegállóban – Sigal Bar Zvi rendőrfőnök-helyettes szerdán azt mondta, hogy a rendőrség egy szervezett sejtet gyanít a merényletek mögött, nem pedig egyetlen személyt.

A robbantások a fokozott feszültségek idején történtek, miután az év eleje óta egy sor palesztin támadássorozat 30 halálos áldozatot követelt Izraelben.

Fotó: MTI/AP/HAARETZ/Ohad Zwigenberg

A Mindenható megvéd minket — mondja a jeruzsálemi robbantást túlélő lány apja

Egy izraeli férfi megosztotta, hogy 18 éves lánya hogyan élte túl a jeruzsálemi robbantást.