A Mindenható megvéd minket — mondja a jeruzsálemi robbantást túlélő lány apja

Egy izraeli férfi megosztotta, hogy 18 éves lánya, hogyan élte túl a jeruzsálemi robbantást.

Erről a napról nem álmodtunk… még rémálmainkban sem – kezdte Uri Pilichowski rabbi a Twitteren.

„Ma kora reggel a 18 éves lányunk, Naomi a szokásos jeruzsálemi buszmegállójához sétált, hogy bejárjon a Beit Shemeshben lévő nemzeti szolgálati munkahelyére. Amikor a megállóhoz közeledett, egy palesztin terrorista felrobbantott egy szögekkel és más repeszekkel megrakott bombát. Az egyik darab Naomi felé repült, és eltalálta, de nem súlyosan. Csengést érzett a fülében, de nem sérült meg.

Naomi üzent a családi WhatsApp-csoportunknak, hogy robbantás történt, és ő jól van. Évek óta nem volt robbantás, biztos voltam benne, hogy tévedett. Egyik híroldalon sem jelent meg a történet, de a következő üzenetében azt írta, hogy mentőautóban van, úton a kórházba

– írta a rabbi.

„Aliza és én találkoztunk Naomival a kórházban, láttuk, hogy a sérülése nem súlyos, és megvártuk, amíg az orvosok, a Sabak, a rendőrség, a szociális munkások és a pszichológusok kihallgatták. Hat óra múlva Naomit kiengedték, és mi hazavezettünk, hálásan, hogy Naomi jól van” – folytatta Uri Pilichowski.

A rabbi interjút adott az i24NEWS:

Rabbi shares horror of learning his daughter was wounded in terror attack

Rabbi Uri Pilichowski, an educator & political commentator, shares his reaction to the double terror attack in Jerusalem in which his twenty-year-old daughter was among the wounded. Articles: https://www.i24news.tv/en Facebook: https://www.facebook.com/i24newsEN/ Twitter: https://twitter.com/i24NEWS_EN Instagram: https://www.instagram.com/i24news/ #i24NEWS #Zoomin Zooming in on the main headlines of the day, David Matlin brings you the latest from Israel.

„Az egyik tanárom, Dr. Gil Troy küldött nekem egy e-mailt, amelyben azt javasolta, hogy a családunk azonnal menjen el ünnepelni. Úgy gondoltuk, hogy ez nagyszerű ötlet, és az egyik lányon kívül, aki éppen New Yorkba utazott, mindannyian megegyeztünk, hogy Jeruzsálemben találkozunk egy ünnepi vacsorára. A vacsoránál a családunk minden tagja arról beszélt, hogy miért volt hálás aznap. Naomi szavai, miszerint hálás a támogató családért, mindannyiunk számára nagyon jól esett. A szülei és testvérei mindegyike gyorsan rájött, hogy Naominak már az is nagy segítség, hogy együtt vagyunk” – mesélte a férfi.

A férfi leírja, hogy úgy döntöttek, hogy minden évben közösen megemlékeznek a napról.

„Naomi rendben lesz. A családunk rendben lesz. A népünk rendben lesz. A zsidó állam rendben lesz. A zsidó nép növekedni és virágozni fog. A Mindenható megvéd minket és biztonságban tart minket. Az ellenségeinket legyőzzük, és mi leszünk azok, akik legyőzzük őket”

– zárta az apa.

Fotó: Twitter/Uri és családja

Kanadai tinédzser a jeruzsálemi merénylet halálos áldozata

Aryeh Schupak a jeruzsálemi Har Nof negyedben élő jesiva diákja, és rajta kívül barátja, valamint több más személy is súlyosan megsebesült.