A CNN sem tudott mit kezdeni a „nemtelen” tömeggyilkossal: Ez egy férfi!

A CNN műsorvezetője, Alisyn Camerota és a csatorna egyik vendége a coloradói „Club Q” lövöldözés gyanúsítottjának nemi identitásával küzdött egy szegmensben – számolt be a Daily Wire. 

November 19-én szombaton öt ember meghalt és 18 megsérült egy melegbárban miután egy férfi lövöldözni kezdett. Az elkövető személyével kapcsolatban zavar alakult ki, miután kiderült, hogy az ügyvédeinek az állítása szerint a gyanúsított férfi magát „non-bináris személyként” azonosítja.

Az olyan amerikai csatornák, mint a CNN, ragaszkodnak ahhoz, hogy az embereket a „preferált névmásukkal” azonosítsák, és a radikális gender elméletét népszerűsítsék, de úgy tűnik, hogy az éjszakai klubban történt lövöldözés kapcsán feladták ezeket a szabályokat.

Az elkövető a letartóztatás után.

„A lövöldöző ügyvédei most azt mondják, hogy a lövöldöző nem bináris, és a lövöldöző a bíróságon és minden bírósági papíron az „ők/azok” névmást szeretné használni, és ezt mondják ügyvédei is. Van erről valami véleménye?”

– kérdezte Alisyn Camerota a CNN vendégét, Natalee Binghamet. A vendég, aki transz nőként azonosítja magát, a tragikus lövöldözés egyik áldozatának barátja.

„Szerintem ez teljesen nevetséges” – válaszolta Bingham. „Szerintem csak azért mondják ezt, mert a könnyebbik utat akarják járni ebben az ügyben. Ez nagyon, nagyon sértő, főleg, hogy én magam is transznemű nő vagyok, hogy egy férfi, ami a fénykép alapján nyilvánvaló volt, hogy egy férfi”.”

„Szóval, a vádlott lövöldöző ügyvédjei ma este új bírósági beadványokban azt állítják, hogy a gyanúsított most már nem binárisnak vallja magát” – mondta a CNN műsorvezetője. „Nem tudom, mit mondhatnék erre… (…)”

Az elkövetőt a szombat esti lövöldözés során a Club Q-ban a klub dolgozói állították meg, ezzel megállítva a vérengzést.

A lövöldözés indítékát még vizsgálják, de a hatóságok közölték, hogy a férfit várhatóan gyilkossággal és gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják majd.

A gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos vádak esetében bizonyítani kellene, hogy a lövöldözőt elfogultság motiválta, például az áldozatok tényleges vagy vélt szexuális irányultsága vagy nemi identitása ellen. Az ügyészek még nem emeltek hivatalos vádat.

Fotó: EPA/LIZ COPAN

A tolerancia csődje — Az vagy aminek mondod magad?

Minden azzal kezdődött, hogy a biológiai valóság irrelevánsnak lett nyilvánítva, amit felülírhatnak társadalomtudományi teóriák, elméletek és fantáziák. Hajdú Tímea írása.