Lövöldözés történt egy virginiai szupermarketben. Hét halott.

Hét halottja és számos sebesültje van a Virginia állambeli Chesapeake városában, a Walmart bevásárlóközpontban kedd este elkövetett lőfegyveres tömeggyilkosságnak, amelyben a hat halálos áldozaton kívül a feltételezett elkövető is életét vesztette – közölte a város vezetése Twitter-üzenetben szerda reggel, a helyi rendőrségre hivatkozva.

Egyelőre nem világos, hogy a lövöldöző öngyilkosságot követett-e el, és bár a lövöldözés a boltban történt, az egyik áldozat holttestét az épületen kívül találták meg

– erősítette meg Leo Kosinski helyi rendőrségi szóvivő a sajtótájékoztatón.

Kosinski információi szerint a kiérkező rendőrökre már nem adtak le lövéseket. – „Úgy tudom, hogy a lövöldözés már véget ért, mire a rendőrök a helyszínre érkeztek.”

A rendőrség nem árult el részleteket az elkövetőről, de több helyi médium szerint a bevásárlóközpont egyik vezetőjéről van szó.

A rendőrség helyi idő szerint kedd este 10 óra 12 perckor kapott bejelentést a lövöldözésről Kosinski tájékoztatása szerint.

„Csak pár órája történt az eset, ezért még nem áll rendelkezésünkre minden információ” – nyilatkozta Chesapeake város vezetése még korábban. – „Annyit tudunk, hogy több halott és sebesült van, az elkövető pedig szintén meghalt.”

A Walmart szerda hajnali közleményében azt írta: a céget „megrázta” a chesapeake-i üzletében elkövetett tömeggyilkosság, és együttműködik a rendőrséggel.

A környék legnagyobb baleseti kórháza, a szomszédos Norfolk városában működő Sentara Norfolk General Hospital szóvivője az NBC televíziós csatorna helyi állomásának megerősítette, hogy a lövöldözés öt sebesültjét ápolják az intézményben.

Texasból szeretettel: Kamala Harris házához küldtek egy busznyi migránst

Greg Abbott texasi kormányzó kezébe vette az államát elözönlő migránsok sorsát.