Függőleges koporsó — megjelent Robert C. Castel új könyve

Az orosz-ukrán háború — mítoszok nélkül alcímmel megjelent kötet a Neokohn főmunkatársának az orosz invázió kezdete óta megjelent sajtóelemzéseinek, jegyzeteinek gyűjteménye. Az izgalmas összeállítás a EMIH Könyv Népe kiadójának gondozásában kerül a könyvesboltokba.

Ha a jelenlegi orosz–ukrán háborút tükörhöz hasonlítjuk, és belenézünk, akkor nem az ukránokat vagy az oroszokat látjuk benne, hanem a saját képmásunkat.

Megnyugtató lenne azt gondolni, hogy a tükörkép az üveg görbesége miatt torz. Valójában azt mutatja meg nekünk, amit az utóbbi évtizedek alatt annyira igyekeztünk nem észrevenni .

A könyvet alkotó cikkek végigkísérik a háború menetét, a béke utolsó heteitől napjainkig.

Az elemzők többségétől eltérően a jegyzetek és az elemezések nem taktikai, illetve műveleti szinten boncolgatták az eseményeket, hanem a teljes kép megértésére törekedtek.

Maimonidész és a fegyver-alamizsna morális nihilizmusa

Feltételek és irányadás nélkül nyújtott katonai segítség lassan, de totálisan fizikailag pusztítja el az agresszió áldozatát egy végtelenített háborúban. Robert C. Castel jegyzete.

A Nyugat posztmodern kritikusaitól eltérően, Robert C. Castel cikkei „érted haragszom, nem ellened” hangvételét igen egyértelművé teszi a többes szám első személy használata. A konklúzió is egyértelmű:

Ezt a háborút az ukránok akkor is elveszítik, ha az oroszok nem fogják azt megnyerni.

Ugyanakkor ez a háború az utolsó lehetőség arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, és elvégezzük a szükséges irányváltoztatást a nyugati civilizáció jelenlegi pályáját illetően.

Prof. Dr. Resperger István ezredes, a kiadvány szaklektora ajánlásában kiemelte:

Robert C. Castel kiválóan cáfolja azokat a narratívákat és elemzőket, akik elfogultak az egyik vagy a másik fél irányában.

A szerzővel november 25-én, pénteken személyesen is találkozhat az Óbudai Zsinagógában, ahol könyvbemutatóval és kabalat sábáttal egybekötött beszélgetés lesz este háromnegyed 8-kor.

Robert C. Castel Neokohn-on megjelent cikkei itt olvashatók.

Robert C. Castel és Köves Slomó fognak beszélgetni az Óbudai zsinagógában

Vegyen részt egy különleges péntek esti vacsorán, és közben hallgassa Köves Slomó vezető rabbi és lapunk főmunkatársa, Robert C. Castel beszélgetését!