Az izraeli szurkolóknak nem lesz fenékig tejfel az élet a katari foci vb-n

„Rejtsék el izraeli identitásukat a személyes biztonságuk érdekében” – javasolja Lior Haiat, egy magas rangú izraeli diplomata.

A vasárnap kezdődő 2022-es FIFA-világbajnokságon részt vevő izraelieket arra kérik, hogy ne keltsenek feltűnést.

„Az iráni csapat ott lesz a világbajnokságon, és becsléseink szerint több tízezer szurkoló fogja követni, és lesznek más szurkolók is az Öböl-menti országokból, amelyekkel nem állunk diplomáciai kapcsolatban” – mondta Lior Haiat, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Közdiplomáciai Igazgatóságának vezetője.

„A személyes biztonságuk érdekében rejtsék el izraeli identitásukat”

– mondta Haiat az izraeli szurkolókhoz fordulva.

Izrael figyelmeztetése része annak a szerdán indított külügyminisztériumi kampánynak, amelynek célja, hogy a nemzet futballszurkolóit felvilágosítsa a konzervatív muszlim ország törvényeiről és szokásairól.

A kampány héber és arab nyelvű honlapja leírja, hogy mik várhatnak az izraeli turistákra – akik nem a diszkréciójukról híresek – Katarban, egy olyan országban, ahol büntetik a homoszexualitást, tiltják a kábítószereket és korlátozzák az alkoholfogyasztást.

Az izraelieket arra kérik, hogy fedjenek el minden izraeli vagy zsidó szimbólumot, ami az izraeli zászlóra és a Dávid-csillagokra utal.

A becslések eltérőek, de a jelentések szerint közel 4000 izraeli zsidó és 8000 izraeli arab kapott beutazási vízumot Katarba a tornára. A külügyminisztérium azzal számol, hogy akár 20 000 izraeli is részt vehet a világbajnokságon, beleértve azokat is, akik más nemzetek útlevelével utaznak be.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy brit férfi titokzatos halála kísérti a közelgő katari világbajnokságot

A brit lapok most hozták nyilvánosságra a megdöbbentő történetet.