Novák Katalin: Kiállunk egy erős Izrael mellett! – videóriport

Az Izraelben tartózkodó köztársasági elnök, Novák Katalin megérkezett izraeli kollégájával, Jichák Herzoggal való találkozójára.

Sűrű a programja a zsidó államban hivatalos látogatást tevő Novák Katalin köztársasági elnöknek és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek. Az elnökasszonyt csütörtök reggel Jichák Herzog, Izrael állam elnöke fogadja, a találkozó ezekben a percekben zajlik. A hivatalos program szerint Novák Katalin a mai nap folyamán találkozik Jair Lapid leköszönő kormányfővel és Benjamin Netanjahu leendő miniszterelnökkel is.

A két államelnök közti találkozó előtti sajtótájékoztatón Herzog elnök kiemelte az Izrael és Magyarország közötti stratégiai kapcsolat fontosságát, Novák Katalin pedig hangsúlyozta, hogy hazánk érdeke az erős, magát megvédeni képes Izrael.

Az elnökasszony hangsúlyozta: Magyarország sokat tanulhat Izraeltől határai biztonságának megvédése tekintetében és kiemelte, hogy csakúgy mint Izrael, Magyarország is a béke mellett érdekelt.

Novák Katalin érkezése Jichák Herzoghoz

Novák Katalin és Jichák Herzog sajtótájékoztatója

„Régóta nagyon jók a Magyarország és Izrael közötti kapcsolatok” – videóriport

Hivatalos látogatáson Izraelben tartózkodik Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Helyszíni tudosításunk.