180 civil szervezet: A Twitter fogadja el az IHRA antiszemitizmus definícióját!

A Twitter vezérigazgatójának, Elon Musknak és a Twitter vezetőségének címzett november 16-i nyílt levélben 180 nonprofit és polgárjogi szervezet felszólította a közösségi médiaóriást, hogy fogadja el az Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség (IHRA) antiszemitizmus munkadefinícióját.

„A zsidó felhasználók könyörtelen zaklatásnak vannak kitéve a Twitteren” –

áll a levélben.

„A Twitter irányelveinek védelmet kellene nyújtania a zsidó Twitter-felhasználóknak az antiszemita tartalmakkal és zaklatással szemben”

– áll a levélben, amelyet olyan csoportok írtak alá, mint a StopAntisemitism, a The Lawfare Project, az Izraelt támogató diákok, az Amerikai Cionista Szervezet, a B’nai B’rith International, a Christians and Jews United for Israel és az Endowment for Middle East Truth.

A levélben azt írták, hogy „az antiszemitizmus elleni megfelelő küzdelemhez az antiszemitizmust először definiálni kell”, és az IHRA definícióját „a zsidógyűlölet terjedésének megfékezéséhez vezető eszközként” javasolták.

Az IHRA honlapja szerint 38 ország, köztük az Egyesült Államok, valamint politikai szervezetek, regionális, állami és helyi önkormányzatok széles köre fogadta el az IHRA munkadefinícióját.

Liora Rez, a StopAntisemitism ügyvezető igazgatója a Jewish News Syndicate-nek elmondta:

„A közösségi médiában nap mint nap tanúi lehetünk a cionizmusellenességnek álcázott antiszemitizmusnak, amelyet következmények nélküli becsmérlésére használnak. Az IHRA elfogadása megakadályozza ezt a rágalmazást és a zsidóság kollektív elszigetelését”.

Elon Musk hatalomátvétele után kilőtt az antiszemitizmus a Twitteren

A Rágalmazásellenes Liga bojkottra szólította fel a hirdetőket.