Nancy Pelosi: Biden olyan sokat elért, hogy újra indulnia kell 2024-ben

Nancy Pelosi házelnök vasárnap azt mondta, hogy Joe Biden elnöknek indulnia kellene a 2024-es újraválasztáson.

Miután a félidős választások nagyrészt befejeződtek, a demokraták az előrejelzések szerint megtartják a többséget a szenátusban és csak enyhe kisebbségben lesznek a képviselőházban. A 82 éves demokrata vezető azt mondta, hogy Bidennek, aki jövő vasárnap tölti be 80. életévét, újra kellene indulnia, mert „annyi mindent elért” és „nagyszerű eredményei vannak”.

Pelosi az ABC „This Week” című műsorában tette a megjegyzéseket a műsorvezető George Stephanopoulosnak adott interjú során.

„Biden elnök nagyszerű elnöke volt az országunknak” – mondta Pelosi. „Több mint 10 millió munkahelyet teremtett a vezetése alatt. Természetesen a magánszektorral együttműködve. Annyi mindent tett, ami nagyszerű”.

„Pénzt tett az emberek zsebébe, oltóanyagot a karjukba, a gyerekeket visszavitte az iskolába, az embereket visszavitte a munkába, kezdetnek 10 millió munkahelyet teremtett” – mondta.

Biden azt mondta, még nem döntött arról, hogy indul-e 2024-ben.

„Szerintem a jövő év elején fogjuk meghozni ezt a döntést” – mondta Biden korábban újságíróknak. „Szándékom szerint újra indulok, de nagyon tisztelem a sorsot, és ez végső soron családi döntés. Azt hiszem, mindenki azt akarja, hogy induljak, de erről még tárgyalni fogunk” – tette hozzá.

(The Daily Wire)

Fotó: EPA/SHAWN THEW

A félidős választások legnagyobb győztese: Ron DeSantis

A választások megerősítették, hogy a floridai kormányzónak komoly esélyei vannak a 2024-es republikánus elnöki jelölésre. Hajdú Tímea írása.