Rengeteg lőszert és gránátot loptak el az IDF egyik bázisáról

Betörés történt az izraeli hadsereg egyik Golán-fennsíkon lévő lőszerraktárába.

Több mint 70 ezer lőszert és 70 gránátot loptak el egy Golán-fennsíkon lévő katonai bázisról szombaton egy nagyszabású betörés során.

Az első vizsgálat megállapította, hogy mintegy 70 000 darab 5,56 mm-es lőszert és körülbelül 70 darab M-203-as gránátvetőhöz tervezett gránátot loptak el egy éjszakai betörés során a Katzrin melletti Tznobar bázisról.

„A lopás körülményeit a katonai rendőrség vizsgálja, és a vizsgálat végén a megállapításokat átadják a katonai főügyésznek vizsgálatra” – közölte a hadsereg.

Az Északi Parancsnokság vezetője, Uri Gordin vezérőrnagy bizottságot hozott létre a lopás kivizsgálására, és minden olyan tényező és mulasztás vizsgálatára, amely lehetővé tette, hogy egy ilyen incidens megtörténjen – közölte a hadsereg.

A nyomozás minden aspektusa jelenleg hírzárlat alatt áll, mivel a csapatok továbbra is keresik az ellopott fegyvereket.

A múlt hónapban mintegy 30 000 lőszert loptak el az IDF egyik déli bázisán lévő lőszerraktárakból.

Az IDF évek óta küzd azzal, hogy országszerte, főként a Negevben lévő bázisokról fegyvereket lopnak el. Az elmúlt években ellopott fegyverek közül sokat a katonák vittek el a bázisokon dolgozó civilekkel együtt, akiknek nem csak hozzáférésük volt a bázisokhoz, de tudták is, hogy hol tárolják a fegyvereket.

A hatóságok attól tartanak, hogy az ellopott fegyverek – amelyek között géppisztolyok, gránátok és robbanóanyagok is voltak – bűnszervezetek vagy terrorcsoportok kezébe kerülnek.

Több mint ezer izraeli katonanő követel új egyenruhát az IDF-től

A női test számára előnyösebb nadrágokat követelnek a hadseregtől.