Izrael jóváhagyta az új jeruzsálemi amerikai nagykövetség végleges tervét

A nagykövetség főépülete 10 emeletes lesz, és az épületegyüttes irodaházakat, parkolóhelyeket, lakóépületeket foglal magában az alkalmazottak számára, mivel a projekt építése várhatóan nem kevesebb, mint egy évtizedet vesz igénybe.

A kerületi tervezési és építési bizottság jóváhagyta az új jeruzsálemi amerikai nagykövetség építésének végleges tervrajzát – írja Ynetnews.

A nagykövetség épülete 10 emeletes lesz, és 12,3553 hektár földterületen épül fel.

Az építési terv irodaházakat, parkolóhelyeket, lakóépületeket az alkalmazottak számára, valamint a szükséges biztonsági intézkedéseket tartalmazza.

A tervet hamarosan beterjesztik, és a bürokraták körülbelül 60 napig szavazhatnak ellene. Ezt követően a kifogásokat a kerületi tervezési és építési bizottság elé terjesztik megvitatásra.

A kifogásolási szakasz lezárása után az amerikai kormányzat megkapja az építési engedélyt a jeruzsálemi önkormányzattól, és megkezdődhet az építkezés, amely várhatóan legalább egy évtizedig tart majd.

A jeruzsálemi önkormányzat reméli, hogy az Egyesült Államok mellett más országok is nagykövetséget létesítenek a városban.

„A jóváhagyás egy újabb lépés a nagykövetség Jeruzsálembe való teljes áthelyezésének folyamatában. Az Allenby-komplexum megfelelő az amerikai nagykövetség számára” – mondta Moshe Leon, Jeruzsálem polgármestere.

„A nagykövetség áthelyezése hozzáadott értéket jelent a környéknek és lakóinak. Köszönöm barátomnak, az amerikai nagykövetnek, Tom Nidlesnek a Jeruzsálem iránti tetteit és szeretetét”.

Mégsem költözteti nagykövetségét Jeruzsálembe az új brit új miniszterelnök

Hamar kifulladt a lelkesedés.