A KFC üzenete a német vásárlóknak: „Kényeztessétek magatokat” a Kristályéjszakán

A német rántottcsirke-rajongók megdöbbenve kaptak értesítést a telefonjukra a Kentucky Fried Chicken (KFC) németországi kirendeltségétől, amely arra biztatta őket, hogy „kényeztessék magukat” szerdán, az 1938-as kristályéjszakai pogrom évfordulójára való megemlékezéskor.

„Megemlékezés a Reichspogromnachtról (a Kristallnacht, azaz Kristályéjszaka másik neve németül) – Kényeztesse magát a ropogós csirkével még ízletesebb sajttal. Most a KFC-ben!”

– állt a vásárlók telefonjára küldött push-értesítésben.

Majdnem egy órával később a vállalat egy újabb értesítést küldött, amelyben bocsánatot kért a „rendszerünkben történt hiba” miatt.

„A rendszerünkben történt hiba miatt helytelen és nem megfelelő üzenetet küldtünk az alkalmazásunkon keresztül. Nagyon sajnáljuk ezt, azonnal ellenőrizzük a belső folyamatainkat, hogy ez ne fordulhasson elő újra. Kérjük, elnézést a hibáért”

– írta a cég.

Dalia Grinfeld, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) európai ügyekért felelős társigazgatója felháborodását fejezte ki az értesítés miatt, a következő tweetet írva:

„Mekkorát lehet hibázni a Kristályéjszakán @KFCDeutschland. Szégyelljétek magatokat!”

Dalia Grinfeld on Twitter: „Wie daneben kann man eigentlich sein an #Reichspogromnacht, @KFCDeutschland (@kfc )?! Schämt euch! https://t.co/nJvE15Nn0X / Twitter”

Wie daneben kann man eigentlich sein an #Reichspogromnacht, @KFCDeutschland (@kfc )?! Schämt euch! https://t.co/nJvE15Nn0X