Egy demokrata képviselő szerint ma Amerikában ugyanaz van, mint a nácik idején

James Clyburn képviselő egy vasárnapi interjúban azt mondta, hogy azok, akik nem szavaznak az úgynevezett „választástagadók” ellen azok olyanok, mintha nácikat támogatnának.

Clyburn a Fox News Sunday műsorvezetőjének, Shannon Breamnek adott interjúban tette a megjegyzéseket, amikor a egy korábbi kijelentéséről kérdezték.

„Ez történik egy olyan országban, amely azt követi, ami Németországban történt a 30-as évek elején” – mondta Clyburn a múlt héten.

„Ez az ország azon van, hogy megismételje azt, ami Németországban történt, amikor a legnagyobb demokrácia volt, megválasztottak egy kancellárt, aki aztán kooptálta a médiájukat, és ez történik ebben az országban. Ez az, ami ennek a demokráciának a pusztulásához fog vezetni.”

Miután Bream lejátszotta a klipet, így szólt Clyburnhöz: „Képviselő úr, ön az elmúlt években többször tett megjegyzéseket Hitlerről, a nácizmusról, az 1930-as évek Németországáról. Ez sok visszatetszést váltott ki a zsidó szervezetek és mások részéről, akik szerint ez lekicsinyli a holokauszt szenvedéseit, az elvesztett milliók szenvedését”.”

Rövid oda-vissza beszélgetés után Bream megkérdezte: „Vajon a választók, akik odakint hallgatják ezt az üzenetet, arra következtetnek abból, amit ön mond, hogy ha nem a demokratákra szavaznak ezen a választáson, akkor valamilyen módon Hitler felemelkedéséhez hasonlót támogatnak?”.

„Nem, ha nem szavaznak a választások tagadói ellen, ha nem szavaznak a hazugok ellen, olyan emberek ellen, akik hazudni fognak, és nagyon jól tudják, hogy hazudnak, mindannyian tudjuk, hogy hazudnak”

– válaszolta Clyburn. „Ez volt az ország történetének legtisztább választása, Donald Trump saját kinevezettje mondta, hogy ez volt az ország történetének legtisztább választása. Szóval, ha hazudnak, tagadnak, megpróbálják törölni, megpróbálják érvényteleníteni a szavazatainkat, szavazzunk ez ellen az ostobaság ellen”.”

Az átlagember démonizálása

Biden szerint a legnagyobb veszélyt Amerikára nem Kína vagy Oroszország jelenti, hanem Trump szavazói. Hajdú Tímea publicisztikája.