Az amerikai konzervatívok dühösek Trumpra, amiért Ron DeSantison gúnyolódott

A konzervatívok felháborodtak Donald Trumpon, amiért új becenevével gúnyolta Ron DeSantis népszerű republikánus floridai kormányzót.

Trump a pennsylvaniai republikánus-jelöltek szombat esti gyűlésén a konzervatívok körében népszerű DeSantisra gúnyolta, „Ron DeSanctimonious”-nak („Álszent Ron”) nevezve őt, miközben a 2024-es közvélemény-kutatási számaival dicsekedett.

Trump támadásának az oka, hogy DeSantist az egyik alternatív konzervatív jelöltként nevezték meg, aki kihívhatja Trumpot a republikánus jelöltségért. A DeSantis elleni korai áskálódás mindössze néhány nappal azután történt, hogy a volt elnök kijelentette, „nagyon, nagyon, nagyon valószínű”, hogy 2024-ben ismét indul az elnökválasztáson.

Trump legutóbbi megjegyzései talán a legnyilvánosabb elismerése a kettejük közötti potenciális ellenségeskedésnek.

A konzervatívok, akiknek az előválasztásokon esetleg választaniuk kell közöttük, a gyűlést követően bírálták Trumpot a gúnyos becenév miatt.

„DeSantis egy rendkívül hatékony konzervatív kormányzó, aki valódi politikai és kulturális győzelmeket aratott. Trump nem fog tudni egy ostoba becenévvel leszámolni vele. Jobb, ha ennél több van a tarsolyában” – tweetelte a Ben Shapiro-féle Daily Wirehoz tartozó Matt Walsh konzervatív kommentátor.

Kurt Schlichter a Town Hall rovatvezetője is tweetelt az ügy kapcsán: „Ez nem volt vicces […] Hosszú listája van a nagyszerű elért eredményeiről, és csak annyit kapunk, hogy 4 nappal a választások előtt [Trump] hülye beceneveket használ egy sikeres riválisáról”.

„Igen – fegyelmezetlen és nárcisztikus, ami arra készteti, hogy szörnyen kontraproduktív dolgokat tegyen Ezért van az, hogy sok komoly MAGA-típus (magamat is beleértve) DeSantist részesíti előnyben” – tweetelte Will Chamberlain ügyvéd, egy következő tweetben hozzátéve, hogy Trumpnak „egyszerűen csak támogatnia kellene DeSantist”, ahelyett, hogy kockáztatná „a párt szétszakadását”.

Trump csúnyán összeveszett Florida népszerű republikánus kormányzójával

Egymásnak esett a két egykori szövetséges.