Rendesen helyre tette Bill Clintont a konzervatív zsidó kormányzójelölt

Lee Zeldin republikánus zsidó kormányzójelölt vasárnap helyre tette Bill Clinton volt elnököt, amiért egy Kathy Hochul demokrata kormányzó mellett tartott gyűlésen viccet csinált Zeldin bűnözés elleni kiállásából.

„Tegnap BillClinton és KathyHochul nevetgéltek és viccelődtek a közelmúltbeli metróbűncselekményeken” – írta Zeldin a Twitteren, megosztva egy videót, amelyen Clinton a szombati brooklyni gyűlésen beszélt.

„Ez mindent elmond arról, hogy mennyire nem érdekli őket az életünk és a biztonságunk. Az elszabadult bűnözés számtalan áldozata nem tartja ezt viccesnek. Mindannyian jobbat érdemlünk”

– mondta Zeldin, aki riválisát Hochult az egyre több bűncselekmény miatt ostorozta.

A volt elnök és Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője is a magas rangú demokraták között volt, akik a keddi félidős választások előtti utolsó pillanatban kiálltak Hochul mellett a gyűlésen.

A támogatókhoz szólva Clinton gúnyolódott Zeldin bűnözésellenes üzenetén.

„Lee Zeldin úgy hangzik, mintha Kathy Hochul minden reggel felkelne, elmegy a legközelebbi metrómegállóba, és gumibotokat és baseballütőket osztogatna, és mindenki felszállna a metróra. Nem igaz?” – mondta mosolyogva a volt elnök, miközben a tömeg kuncogott.

Clinton hergelése Zeldin ellen néhány nappal azután történt, hogy felesége, Hillary Clinton szintén lekicsinyelte a republikánus kihívó bűnözésellenes üzenetét.

A volt first lady és New York-i szenátor csütörtökön egy Hochulnak tartott manhattani nagygyűlésen azt mondta, hogy a Zeldinhez hasonló republikánusok a bűnözésről szóló üzeneteket a választók megijesztésére használják.

„Nem érdekli őket, hogy biztonságban legyetek”

– mondta Clinton a Barnard College-ban tartott gyűlésen.

„Ők azt akarják, hogy megijedjetek.”

Egyre nagyobb az esélye, hogy republikánus-zsidó lehet New York új kormányzója

Két keddi felmérés szerint a New York-i kormányzóválasztás szorosabbá vált, mint azt talán sokan várták volna a mélyen kék államban – írja a Politico.