Egyre nagyobb az esélye, hogy republikánus-zsidó lehet New York új kormányzója

Két keddi felmérés szerint a New York-i kormányzóválasztás szorosabbá vált, mint azt talán sokan várták volna a mélyen kék államban – írja a Politico.

A Siena College Research Institute kedden kora reggel végzett felmérése szerint a demokrata Kathy Hochul kormányzó 11 százalékpontos előnnyel vezet a republikánus Lee Zeldin képviselő előtt egy olyan államban, ahol az elmúlt két évtizedben a demokraták nyerték meg az összes államfői versenyt. Ez az egy hónappal ezelőtti 17 százalékpontos előnyhöz képest csökkent.

Aztán délután egy még szorosabb közvélemény-kutatás látott napvilágot:

A Quinnipiac University felmérése szerint Hochul 50-46 százalékkal vezet Zeldin előtt – ezzel Zeldin karnyújtásnyira került egy esetlegesen jelentős meglepetéstől.

„A demokrata New York államban a kormányzói posztért folyó versenyben komoly verseny van” – mondta Mary Snow, a Quinnipiac közvélemény-kutatója egy nyilatkozatban.

„A demokraták 2006 óta a kormányzóválasztáson győzelemre állnak, de Hochul kormányzó szűk előnye miatt a republikánus Lee Zeldin jócskán lőtávolságon belül van hozzá képest”.

A republikánus jelölt a bűnözés elleni küzdelem és a gazdaság megerősítésének üzenetét hangoztatja.

Zeldin, a hadsereg tartalékos alezredese, aki 2015 óta képviseli Long Island keleti részét a kongresszusban, Donald Trump volt amerikai elnök elkötelezett szövetségese, és azon republikánusok között volt a kongresszusban, akik a 2020-as választási eredmények hitelesítése ellen szavaztak.

Fotó: Flickr

Megpróbálták leszúrni a republikánusok New York-i kormányzójelöltjét (videó)

Sokan Donald Trump egyik legelkötelezettebb szövetségesének tekintik a zsidó törvényhozót.