Születése óta lélegeztető gépen lévő fiú látogatott a Siratófalhoz

A Siratófal Alapítvány, a Herzog Kórház és a United Hatzalah összefogott, hogy a kórházba zárt gyereket a Siratófalhoz vigye.

Egy 10 éves fiút, aki születési rendellenességben szenved, és születése óta kórházban, lélegeztetőgépen tartják, kedd reggel egy megható születésnapi ünnepség keretében vittek a Siratófalhoz, amelyet a United Hatzalah, a Siratófal Öröksége Alapítvány és a Herzog Kórház tett lehetővé.

A Herzog Kórház a jeruzsálemi Josef Jichák családja nevében a United Hatzalah-hoz fordult, hogy megvalósíthassák a család álmát, és a születése óta kórházban fekvő betegágyhoz kötött fiukat a Siratófalhoz vigyék imádkozni. A United Hatzalah felvette a kapcsolatot a Siratófal Alapítvánnyal, hogy ellenőrizze a kérés megvalósíthatóságát, és megtegye a szükséges előkészületeket, hogy a gyermeket a lélegeztetőgéppel és más orvosi eszközökkel, amelyekre szüksége van, közvetlenül a Siratófal előtti térre szállítsák egy mentőautóban.

Kedd reggel a United Hatzalah mentőápolója és mentőautó sofőrje, David Salach és Ariel Shusheim mentős az intenzív osztályon lévő mentőautóval a Herzog kórházba ment, hogy felvegye Josefet és családját a kórházban őt ápoló nővérekkel együtt.

A gyermeket a térre vitték, ahol hordágyon szállították ki a mentőautóból, majd örömteli menetben vitték magához a Falhoz. A Siratófal főrabbija, Shmuel Rabinovitch rabbi is megjelent, hogy megáldja a fiút születésnapja alkalmából, és megajándékozta őt a Zsoltárok könyvével. A fiú szülei imádkoztak fiuk teljes gyógyulásáért, és megköszönték az összes érintett szervezetnek a segítségüket, hogy megvalósíthatták kívánságukat, hogy fiuk eljusson a szent helyre.

Hogy kerültek kívánság-cédulák a Siratófalba a koronavírus alatt?

Tavaly óta több, mint 71 ezer kívánság-cédula érkezett emailen.