A BBC bocsánatot kért az Izrael-ellenes tudósítások miatt

A bocsánatkérés nem sokkal azután történt, hogy a The Jewish Chronicle által indított petíció majdnem elérte a 7500 aláírást, és parlamenti vizsgálatot követelt a BBC zsidókról és Izraelről szóló tudósításaival kapcsolatban.

A brit BBC bocsánatot kért az Izrael-ellenes elfogultságról szóló panaszok állítólag rossz kezelése miatt.

A bocsánatkérésre nem sokkal azután került sor, hogy a The Jewish Chronicle által indított petíció szombat reggelre csaknem elérte a célját, a 7500 aláírást – amely parlamenti vizsgálatot követel a BBC zsidókról és Izraelről szóló tudósításával kapcsolatban.

A 2021 közepén végrehajtott Falak Őrzői hadművelet óta a brit médiának több mint egy évébe telt, hogy válaszoljon a zsidó államról szóló tudósításával kapcsolatos panaszokra.

Egyes panaszokat a csatorna teljesen figyelmen kívül hagyott. A BBC Alapokmánya szerint a BBC-nek 10 munkanapon belül kell válaszolnia a panaszokra. A The Jewish Chronicle jelentése szerint azonban a brit médiumnak átlagosan négy hónapra van szüksége ahhoz, hogy „válaszoljon az arab nyelvű Izrael-tudósítással kapcsolatos panaszokra”.

A BBC szerint Alfred Dreyfus „hírhedt zsidó kém” volt

Alfred Dreyfus egy francia zsidó katonatiszt volt, akit 1894-ben a francia-porosz háborút követően hamisan vádoltak meg hazaárulással.