Erdogan: Az Izraellel való jó kapcsolat nem függ a választások eredményétől

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán kijelentette, hogy Törökország fenntartható kapcsolatokat akar Izraellel, függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel zárulnak az izraeli választások.

„Elvárjuk, hogy tartósan fenntartsuk az érzékenységek és a közös érdekek kölcsönös tiszteletén alapuló kapcsolatainkat Izraellel, függetlenül attól, hogyan alakulnak a választások”

– mondta.

„Amíg az értékeket tiszteletben tartják, úgy vélem, hogy a mindenki számára előnyös diplomácia nemcsak Törökország és Izrael, hanem az egész régió számára előnyös lesz”

– tette hozzá Erdogan.

Izrael és Törökország augusztusban jelentette be, hogy normalizálják kapcsolataikat, és visszaállítják hivatalukba nagyköveteiket és főkonzuljaikat.

A múlt héten Benny Ganz védelmi miniszter látogatott Törökországba, ahol találkozott Erdogannal és török kollégájával, Hulusi Akarral, ami több mint egy évtizede az első alkalom, hogy a két ország védelmi miniszterei találkoztak.

Netanjahu győzelmi beszédében nemzeti kormányt ígért

„Hatalmas győzelem kapujában állunk. A nép vissza akarja kapni a tőlünk elvett nemzeti büszkeséget, zsidó államot akar, stabil, gyakorlott kormányt.”