Felröppent a pletyka, hogy az izraeli first lady titokban keresztény

Az izraeli miniszterelnök felesége maga is megszólalt az ügyben.

Lihi Lapid, az izraeli miniszterelnök, Jair Lapid felesége visszautasítja azokat az állításokat, miszerint ő messiási zsidó.

A pletykák, miszerint Lapid asszony titokban egy keresztény egyházzal áll kapcsolatban, a múlt héten kezdtek el keringeni az interneten, miután Chaim Malespin messianisztikus zsidó prédikátor videóját sokan megosztották.

A videóban Malespin azt állította, hogy Lihi Lapid „hisz Jézusban”.

Malespin videója után, Lapid asszony személyes weboldalát, a LihiLapid.com-ot feltörték, és a kereszténységre való utalásokkal egészítették ki. Emellett Lihi Lapid Wikipedia oldalát is átszerkesztették, hogy utaljanak arra a híresztelésre, miszerint ő gyakorló keresztény. „Ő és családja keresztények, akik a messiási [zsidó] egyházhoz tartoznak” – írták

Nem sokkal később a Wikipédia-bejegyzést újra szerkesztették, eltávolítva az állítást, Lihi Lapid honlapjának működését pedig felfüggesztették. Lapid asszony szóvivője a Jewish Chronicle-nek elmondta, hogy „Lihi Lapid honlapját letiltották, miután feltörték és álhírek terjesztésére használták”. A Jes Atid párt szóvivője szintén visszautasította a pletykát, és „nevetségesnek” nevezte.

„Valaki olyasmit mondott, ami nem igaz. Ez a helyzet. Ez nem igaz. Ez egy hazugság. Nem tudom, miért mondta ezt. Nem tudom, mi az érdeke. Nem tudom, hogy mi az érdeke. De ez hazugság.”

Malespin később kiadott egy videónyilatkozatot, amelyben visszavonta állításait, és bocsánatot kért.

Mikor jön végre el a Messiás? — kérdezi egy vezető rabbi

A zsidóság a történelem során gyakran érezte és hitte, hogy közel van a Messiás megjelenése.