Összeesküvéselmélet-hívő félőrült támadt rá kalapáccsal Nancy Pelosi férjére

Az a férfi, akit letartóztattak, mert kalapáccsal verte meg Nancy Pelosi amerikai házelnök férjét, miután betört a San Franciscó-i házukba, hogy megkeresse őt, azt az elméletet terjesztette az interneten, hogy a zsidók a felelősek az ukrajnai háborúért.

A San Franciscó-i rendőrség pénteken letartóztatta David DePape-t, miután betört Nancy Pelosi, demokrata politikus házába és dulakodásba kezdett annak férjével. DePape a dulakodás közben állítólag azt kiabálta: „Hol van Nancy?”.

Nancy Pelosi a támadás idején Washingtonban tartózkodott. A 82 éves Paul Pelosi kórházba került, de várhatóan felépül.

A támadóról később kiderült, hogy több mint egy évtizeddel ezelőtt DePape csatlakozott a nudista aktivisták koalíciójához, akik 2012-ben San Francisco utcáira vonultak, hogy tiltakozzanak a nyilvános meztelenkedés korlátozása ellen, amelyet a felügyelőbizottság abban az évben fogadott el. Az akkor harmincas éveiben járó DePape szoros kapcsolatban állt a nagy feltűnést keltő nudistával, Gypsy Taubbal, aki tagadta hogy megtörtént 9/11, és a városházán belüli meghallgatások alkalmával rendre levetkőzött. DePape Taubbal, három gyermekével és vőlegényével, Jaymz Smith-szel élt egy lakásban ekkoriban.

Amikor Taub és Smith 2013-ban a városháza lépcsőjén összeházasodtak, amely egyben a nyilvános meztelenkedés elleni tiltakozásként is szolgált, DePape-t választották az egyik tanúnak.

Akkoriban DePape a San Franciscó-i szavazási nyilvántartásban a baloldali Zöld Párt tagjaként szerepelt. Később azonban úgy tűnt, hogy politikai metamorfózison ment keresztül, és az alt-right összeesküvés-elméletek hívőjévé vált.

Nem, nem adják el Izraelnek a magyar ivóvizet

Álhír, mely szerint a magyar ivóvízkincset titokban kiszivattyúznák, hogy tenger alatti vezetékeken keresztül juttassák Izraelbe. #Antiszemitizmus #Belföld #Izrael #ivóvíz #konteó

QAnon-hívővé vált, amelynek követői szerint Donald Trump volt elnök a sátánimádó demokrata pedofilok szövetségével áll szemben. A blogon bigott kommentárokat is közölt, amelyek a színes bőrűek, a nők, a zsidók, a muszlimok, az LMBTQ-közösség tagjai és a bevándorlók ellen irányultak. A DePape által kezelt egyik weboldal egy „DaJewbs” nevű kategóriát tartalmazott, amelyet antiszemita összeesküvés-elméleteknek, köztük a holokauszttagadásnak szentelt. Számos közelmúltbeli bejegyzésében pedig azzal vádolta a zsidókat, hogy ők állnak Oroszország Ukrajna elleni háborúja mögött, hogy felvásárolják a földeket.

„Szarrá bombázzák az országot, hogy a lakosok elmenjenek. Olcsón felvásárolják a földet”

– írta.

„Minél több ukrán hal meg FÜGGETLENÜL, annál olcsóbb lesz a föld a zsidóknak, hogy felvásárolják” – tette hozzá.

Úgy tűnik, DePape Facebook-oldala már nem elérhető, de a CNN beszámolója szerint tele volt a Trump és támogatói által terjesztett választási csalásról posztokkal, valamint transzfób tartalmakkal és a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos elméletekkel. A csatorna beszélt olyan emberekkel is, akik ismerték DePape-t, köztük családtagokkal, akik szerint a férfi teljesen elszakadt a valóságtól.

DePape-t a rendőrség várhatóan emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel fogja megvádolni.

A zöldek árulása – így pénzeli a Kreml a Nyugat progresszív klímaharcosait

Oroszország és a Gazprom dollártízmilliókat költött az évek során arra, hogy az energia terén kiszolgáltatottá tegye Európát.