Akadt egy „kis bökkenő” az élő adásban megsemmisített Hitler-festménnyel

Az állítólag a náci vezér által készített műalkotást a komikus Jimmy Carr élőben, a televízióban semmisítette meg – de egy szakértő szerint egyértelmű hamisítvány volt.

„Az állítólag Adolf Hitlertől származó festmény, amelyet Jimmy Carr komikus élő adásban tönkretett, hamisítvány volt” – mondta a JC-nek egy szakértő.

Bart Droog, a Hitlernek tulajdonított hamis versek és festmények szakértője azt mondta:

„Ez egyértelműen hamisítvány. Még csak nem is hasonlít egyetlen ismert hiteles Hitler-akvarellre sem”.

A Channel 4 adásban azt mondta, hogy a festményt egy aukciós háztól vásárolták 11 500 fontért, mielőtt kedd este a Jimmy Carr Destroys Art című műsorban megsemmisítették volna.

Droog és kollégája, Jaap van den Born mélyreható kutatást végzett Hitler hiteles akvarelljei és rajzai, valamint a hamis Hitler-műveket előállító hamisító ipar után.

2017 óta több száz Hitlernek tulajdonított verset, festményt és rajzot lepleztek le hamisítványként. Kutatásaik alapján a német rendőrség 2019-ben több mint 60 hamis Hitler-festményt foglalt le több aukciósházban.

„Azzal, hogy a Channel 4 szenzációs, hamis Hitler-hírekkel keres olcsó publicitást, nemcsak a zsidó közösséget sérti és bántja, hanem ugyanezt teszi áldozatainak minden hozzátartozójával is”

– magyarázta Droog.

Ben Shapiro elgázosításával „viccelődött” egy liberális zsidó YouTuber

Ben Shapiro csattanós választ adott Ethan Klein „viccelődésére”.

Arra a kérdésre, hogy a Channel 4-nek tudnia kellett volna-e, hogy a festmény hamisítvány, Droog azt mondta: „Igen, tudhatták volna, ha egy igazi szakértőt alkalmaznak. Azzal, hogy a Channel 4 megvásárolt egy hamis Hitler-művet, és azt hitelesnek állította be,

nemcsak bűnözőket támogatott és hamisítókat ösztönzött további hamis Hitler-művek készítésére, hanem együttműködött a hamisítókkal magának a történelemnek a meghamisításában is”.”

Hitler művész akart lenni, mielőtt a politika felé fordult volna. Bár néhány korai műalkotása létezik, sok hamisítványt gyakran árulnak a gyűjtők. A Channel 4 úgy jellemezte a festményt, mint „egy finom akvarell, amely egy egyházi jelenetet ábrázol egy kolostorral és harangtoronnyal… A hátoldalán 1921-re van datálva. Az előlapon Adolf Hitler aláírása látható”.

Bár a program elismerte, hogy „sok hamis Hitler-képet árulnak a piacon”, kitartott amellett, hogy „részletes származási lappal érkezett, amely szerint Hitler a légügyi miniszterének, Hermann Göringnek adta, aki halála után a Luftwaffe pilótáinak egy csoportjára hagyta”.

Droog szerint az árverező állításai nyilvánvalóan hamisak: „Egy 1906-os és valószínűleg néhány 1914-1915-ös alkotástól eltekintve Hitler összes „akvarellje” 1910-1914-ből származik, és bécsi vagy müncheni városképeket ábrázol. A származásukról szóló történet egy mese”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy brit humorista a roma holokauszttal viccelődött

Történészek becslései szerint a nácik 220 000-500 000 romát és szintit öltek meg, ami nagyjából az akkori lélekszámuk 50%-át jelentette.