Meghekkelték az egyik leghíresebb amerikai újságot

Abszurd és obszcén üzenetek jelentek meg az újság Twitter oldalán. 

A figyelemfelkeltő szalagcímeiről ismert New York Post csütörtökön egy sor tweettel keltett feltűnést, és most azt állítja, hogy meghekkelték.

A káosz csütörtök reggel 9 óra körül kezdődött, amikor a Post honlapján és alkalmazásán olyan címlapok jelentek meg, amelyekben politikai személyiségeket vulgáris és rasszista kifejezésekkel jellemeztek.

„Zeldin: Eric Adams New York sült csirkét evő majma” – szólt az egyik ilyen cím, míg egy másik így harsogott: „Abbott kormányzó: Utasítom a határőrséget, hogy kezdjék el lemészárolni az illegális bevándorlókat”. Egy harmadik főcím egy vulgáris idézetet hamisított Zeldintől arról, hogy szexuálisan bántalmazta Hochult, a New York-i kormányzóválasztási versenyben vetélytársát.

Az azóta törölt tweetek sorozatában a bulvárlap Twitter-fiókja sötét viccekkel és pikáns retorziókkal népszerűsítette a történeteket, felkorbácsolva ezzel a közösségi médiában a felfordulást.

Matthew Foldi on Twitter: „I’m going to…assume someone hacked the New York Post pic.twitter.com/LK3KMcOmf8 / Twitter”

I’m going to…assume someone hacked the New York Post pic.twitter.com/LK3KMcOmf8

„A New York Postot feltörték. Jelenleg vizsgáljuk az okot” – írta a cég csütörtök reggeli Twitter-bejegyzésében.

A tweetek képernyőmentései mutatták a provokatív bejegyzéseket.

„Abbott kormányzó: Utasítom a határőrséget, hogy kezdjék el lemészárolni az illegális bevándorlókat” – állt az egyik tweetben.

A nyomozás során kiderült, hogy egy alkalmazott áll az eset mögött.

„A New York Post vizsgálata azt mutatja, hogy a tetteket egy alkalmazott követte el, és az alkalmazottat elbocsátották” – áll a frissített közleményben. „Ma reggel azonnal eltávolítottuk az aljas és elítélendő tartalmat a weboldalunkról és a közösségi média fiókjainkról”.

(Washington Examiner, Daily Beast)

Elon Musk: Ezért vettem meg a Twittert

A milliárdos kifejtette, hogy miért volt fontos neki a közösségi oldal megvásárlása. Már el is kezdte a Twitter vezetőinek kirúgását.