Elon Musk: Ezért vettem meg a Twittert

Hosszú hónapok huza-vonája után világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk befejezte a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását – jelentette az amerikai média és a cég egyik befektetője.

Az új tulajdonos azt írta oldalára, hogy „a madár kiszabadult”, nyilvánvalóan az üzlet lezárására utalva. Musk azután vette meg a céget, hogy egyszer már visszalépett az üzlettől, és a Twitter a bíróságra akarta őt vinni.

Musk egy mosdókagylóval sétált be a Twitter központ.

A hírek szerint számos felsővezetőt, köztük a főnököt, Parag Agrawalt azonnal kirúgta.

„Azért vettem meg a Twittert, mert a civilizáció jövője szempontjából fontos, hogy legyen egy közös digitális főtér, ahol a legkülönbözőbb nézetekről egészséges módon, erőszak nélkül lehet vitatkozni” – írta Musk a hirdetőknek.

„Jelenleg nagy a veszélye annak, hogy a közösségi média szélsőjobboldali és szélsőbaloldali visszhangkamrákra szakad szét, amelyek még több gyűlöletet generálnak és megosztják a társadalmat”

– tette hozzá.

Elon Musk on Twitter: „Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS / Twitter”

Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS

„Nem azért csináltam, mert könnyű lenne. Nem azért csináltam, hogy több pénzt keressek. Azért tettem, hogy megpróbáljak segíteni az emberiségen, akit szeretek. És mindezt alázattal teszem, felismerve, hogy e cél elérésében a legjobb erőfeszítéseink ellenére is nagyon is reális lehetőség a kudarc” – jelentette ki.

Musk azt is megjegyezte, hogy az oldal betartja majd „az ország törvényeit”, miközben „meleg és barátságos lesz mindenki számára”.

Szerdán a Tesla vezérigazgatója  bepillantást engedett a világnak arról mik a tervei: „A Twitterben az a csodálatos, hogy hogyan teszi lehetővé a polgári újságírást – az emberek képesek híreket terjeszteni a vezetői média elfogultsága nélkül”.

Musk megérkezése a Twitter központba: 

Elon Musk on Twitter: „Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7 / Twitter”

Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7

(BBC, The Daily Wire, Twitter)

A tech cégek zsarnoksága — Hogy jutottunk ide és mi a megoldás?

A tech-cégek önkényes viselkedése annak köszönhető, hogy teljesen elmaradt a törvényi szabályozásuk – írja Michael Lind a Tablet hasábjain.