Feladta magát az izraeli katonát meggyilkoló négy palesztin terrorista

Az Oroszlánok barlangja nevű terrorszervezet négy tagja adta fel magát a Palesztin Hatóságnak – írja az Arutz7.

A magát feladók közt van Mahmúd al-Bana, a szervezet helyettes vezetője, aki szintén részt vett nemrég izraeli katonák elleni lövöldözésekben és egy, a József sírjánál Schemben (Náblusz) elkövetett támadásban is – áll izraeli médiajelentésekben.

Izrael az elmúlt napokban keményen fellépett a terrorszervezet ellen és a erős nyomást helyezett a Palesztin Hatóságra is, hogy ne nyújtsanak menedéket a szervezet tagjainak. Hétfőre virradó éjjel az izraeli hadsereg, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat és a Jámám különleges terrorelhárító erők rajtaütöttek egy sechemi rejtekhelyen, amelyet az Oroszlánok barlangja tagjai főhadiszállásként és robbanóanyag-gyártó helyként használtak.

Az akció során több fegyveres gyanúsítottat találtak el, és palesztin arabok beszámolója szerint öt terorristát megöltek a kialakult tűzharcban.

Szerdán kora reggel az hadsereg és a Sin Bet erői szintén a Palesztin Hatóság felügyelete alá tartozó városban hajtottak végre razziákat több épületben, és letartóztattak három, az Oroszlánok barlangjához tartozó személyt, akiket terrorista tevékenységben való részvétellel gyanúsítanak.

Az erők letartóztatták Muhammad Al-Nabulsi-t, Ibrahim Al-Nabulsi testvérét, egy terroristát, akit augusztusban az izraeli biztonsági erők célba vettek és megöltek. Nabulsi-t fegyverek birtoklásával, robbanószerkezetek gyártásával és a Oroszlánok barlangja terrorista csoportban való részvétellel gyanúsították.

A terrorista csoport felelős azért a lövöldözéses támadásért, amely megölte Ido Baruch izraeli katonát, valamint egy, az izraeli rendőrség által meghiúsított Tel-Avivba tervezett terrortámadásért is. Nemrégiben megkíséreltek továbbá lövöldözős támadást végrehajtani Har Brachá szamáriai faluban, és gránátot dobtak a Havat Gilad mellett tartózkodó izraeli katonákra.

Palesztin pokolgépgyártó műhelyre csapott le az izraeli hadsereg

Izrael előzőleg lehetőséget adott a Palesztin Nemzeti Hatóság biztonsági erői számára, hogy felgöngyölítsék a szervezetet, de miután ez nem történt meg, saját maga lépett.