Izraeli precizitás: egy lövéssel terítette le a jeruzsálemi terroristát a rendőr

Az izraeli rendőrség új felvételeket tett közzé annak a terroristának a semlegesítéséről, aki szombaton Jeruzsálemben leszúrt egy férfit.

Egy nappal azután, hogy szombaton egy terrorista leszúrt egy 20 éves férfit a jeruzsálemi Givat Hamivtar villamospálya állomás közelében, a rendőrség testkamerás felvételeket tett közzé a terrorista üldözéséről és semlegesítéséről.

Kevesebb mint egy órával a támadás után, miközben a terroristát keresték, akinek sikerült elmenekülnie, egy járőröző rendőr azonosította a gyanúsítottat a Shimon Hatzadik negyedben lévő focipálya közelében. Amikor a terrorista észrevette a rendőrt, nem reagált a felszólításaira és megpróbált elmenekülni. A rendőr elővette a fegyverét, és üldözni kezdte a terroristát.

Végül a terrorista megfordult a rendőrrel szemben, miközben egy azonosítatlan tárgyat szorongatott. A rendőr, aki féltette a saját és a körülötte lévők életét, tüzet nyitott, és semlegesítette a terroristát.

Agencia AJN on Twitter: „Here is the body cam footage of the police officer shooting the terrorist yesterday.#jerusalem #israel #בירושלים #القدس @kann_news @israelpolice https://t.co/Iv7t1tH04V pic.twitter.com/dgtXbWhApy / Twitter”

Here is the body cam footage of the police officer shooting the terrorist yesterday.#jerusalem #israel #בירושלים #القدس @kann_news @israelpolice https://t.co/Iv7t1tH04V pic.twitter.com/dgtXbWhApy

Doron Turgeman, a jeruzsálemi kerületi rendőrség parancsnoka megdicsérte a gyanúsítottat semlegesítő tisztet, mondván, hogy a tiszt egy járműben ült, amikor azonosította a fiatal gyanúsítottat.

„Felszólította, hogy álljon meg, de a gyanúsított menekülni kezdett”

– mondta Turgeman.

„Ez egy olyan helyszín volt, ahol sok gyerek játszott, és a rendőr mégis profi módon cselekedett”.

Megkéseltek egy izraeli fiatalt, gyerekek szeme láttára lőtték le az elkövetőt

Egy 16 éves palesztin terrortámadást követett el Jeruzsálemben.