Súlyos fejsérülést szenvedett egy röpis lány, miután transz ellenfele eltalálta

Egy észak-karolinai női középiskolai röplabda-mérkőzésről került elő a felvétel, amelyen egy játékos súlyos sérülést szenvedett, miután a másik csapatban játszó transznemű lány a labdával fejbe találta őt.

A Hiwassee Dam High School sportolónője a fején és a nyakán szenvedett fizikai sérüléseket.

Becslések szerint a röplabdát 113 km/órás sebességgel ütötték el – és amit az egyik ottlévő „abnormálisan” gyorsnak írta le.

A Hiwassee Dam női játékosa még mindig szenved a hosszú távú agyrázkódás tüneteitől, beleértve a látásproblémákat is, és nem kapott engedélyt a játékra.

„Verás que um filho teu não foge à luta!” on Twitter: „Jogador de vôlei trans causa lesões graves na cabeça e no pescoço para a meninaA lesão ocorreu no mês passado, quando um jogador trans de vôlei do Highlands High fez uma cortada e esmagou um jogador do Hiwassee Dam High na testaresultando em sintomas de concussão a longo prazo pic.twitter.com/rGswmD1M1a / Twitter”

Jogador de vôlei trans causa lesões graves na cabeça e no pescoço para a meninaA lesão ocorreu no mês passado, quando um jogador trans de vôlei do Highlands High fez uma cortada e esmagou um jogador do Hiwassee Dam High na testaresultando em sintomas de concussão a longo prazo pic.twitter.com/rGswmD1M1a

A Cherokee megyei iskolaszék ezt követően 5-1 arányban megszavazta, hogy iskolái női röplabdacsapatainak minden mérkőzését elhalasztja a Highlands School ellen, amelyben a meg nem nevezett transznemű játékos játszik.

Egy 2015-ös, röplabdázókról szóló tanulmány kifejtette, hogy a férfiak lényegesen hatékonyabban tudják játszani a röplabdát, mint a nők.

A férfiak testalkata ugyanis nagyobb lendület és erő beleadását teszi lehetővé a játék során.

Az elmúlt hónapokban egyébként több női sportágban versenyző transznemű sportolók kérdése is vitatott témává vált szerte az Egyesült Államokban.

Botrány Amerikában: Kitiltották a röplabdás lányokat a saját öltözőjükből

Azt követően, hogy összetűzésbe keveredtek egy transznemű sportolóval.