Kanye West a „zsidó médiára” panaszkodik

A rapsztár Kanye West folytatta a zsidók elleni nyilvános támadását egy újabb szónoklattal, amelyben azt állította, hogy „zsidó emberek kizártak” a közösségi média platformokról.

Az amerikai művész azt is állította, hogy „zsidó emberek irányítják a fekete hangot”, és szarkasztikusan azt mondta, hogy a „zsidó média” törölné az egyik műsorvezetőt, amiért azt mondta: „F*** Black Lives Matter”.

A legutóbbi tirádát azután követte, hogy

Westet felfüggesztették a Twitterről és az Instagramról korábbi antiszemita kirohanásai miatt a két platformon.

A Campaign Against Antisemitism „visszataszító bigottságnak” bélyegezte West legutóbbi megjegyzéseit, és felszólított, hogy „egyetemlegesen kerüljék el”.

West a múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy „halálos con 3-at fog csinálni a zsidó emberekre”, mielőtt az „agendájukról” írt volna.

Az Instagramon megosztott szöveges üzenetekben is utalt feltételezett zsidó befolyásra.

A Revolt TV-n tegnap megjelent interjúban West megduplázta ezeket a megjegyzéseket, és azt állította, hogy „a zsidó média” „blokkolta” őt.

West azt is állította:

„A zsidó emberek birtokolták a fekete hangot, akár úgy, hogy Ralph Lauren pólót viselünk, akár úgy, hogy mindannyian lemezkiadóhoz szerződünk, vagy zsidó menedzserünk van, vagy zsidó kosárlabdacsapathoz szerződünk, vagy zsidó platformon, mint a Disney, filmet csinálunk”.

A rapper azt is állította, hogy „ő is zsidó”, mondván:

„Nem csak feketék vagyunk. Mi is zsidók vagyunk [sic], mint a zsidó nép… Nem lehetek antiszemita”.

Zsidózásba fulladt Kanye West szombat esti eszmefuttatása

A rapper azt mondta, hogy nem lehet antiszemita, mert a feketék valójában zsidók.

West panaszkodott arra is, hogy nyilvánosan fotózzák, mondván:

„Hozzászoksz ahhoz, hogy a zsidó média cseszeget”.

West azt is kijelentette, hogy

„engem Me Too-ztok a zsidó kultúrával. Azt mondom, hogy fel kell állnotok és be kell ismernetek, hogy mit csináltok, és olyan sokáig megúsztátok, hogy még csak fel sem fogjátok, mit csináltok”.

„Egy zsidó ember mindig azt mondja: ‘Ez az enyém’. Valamit, amit egy fekete ember épített, vagy bármilyen cég épített, azt mondják: ‘Ez most már az enyém’. „Azt akarom, hogy minden zsidó gyerek nézzen az apjára, és azt mondja: ‘Miért haragszik ránk Ye?'”

– tette hozzá.

Az interjú során West a „zsidó üzleti titkokra”, a „zsidó cionistákra” is utalt, és azt mondta, hogy a szórakoztatóiparban dolgozó zsidó emberek „elveszik közülünk az egyiket, a legokosabbat, aki tényleg egy egész falut tud táplálni, és addig fejnek minket, amíg meg nem halunk”.

A héten a Los Angeles-i Holokauszt Múzeum meghívta a rappert, hogy látogassa meg a kiállításukat. A múzeum egy Instagram-posztban közölte:

„A szavak számítanak és a szavaknak következményei vannak Ye. Arra kérünk, hogy látogass el hozzánk a Holokauszt Múzeum LA-be, hogy megértsd, hogy a szavak milyen szörnyű erőszakot és népirtást szíthatnak. A holokauszt csupán szavakkal kezdődött, amelyek sajnos sztereotípiákat, faji és vallási toposzokat és mások hibáztatását szülték, és hatmillió zsidó meggyilkolásához vezettek.”.

West elmondta, hogy a meghívást azzal utasította vissza:

„Szeretném, ha meglátogatná a Planned Parenthoodot. Az a mi holokausztmúzeumunk”.

Zárolták Kanye West Instagram- és Twitter-fiókját

A rappernél évekkel ezelőtt bipoláris zavart diagnosztizáltak, és nyilvánosan is beszélt mentális egészségügyi kihívásairól.

West legutóbbi antiszemita tirádájára reagálva a Campaign Against Antisemitism (Kampány az antiszemitizmus ellen) azt mondta:

„Kanye West egy zsidóellenes rasszista. Legutóbbi szónoklata a „zsidó médiáról” és a „zsidó cionistákról” megerősíti a korábbi, a „zsidók halálát követelő con 3″ felhívásának visszataszító bigottságát. Mindenkinek el kell őt kerülnie. Azoknak, akik azt mondják, hogy harcolnak a rasszizmus ellen, ki kell állniuk a zsidókért. Legyenek hangosabbak.”

Jonathan Greenblatt, az amerikai székhelyű Rágalmazásellenes Liga vezérigazgatója tweetelt:

„Én a #CounselCulture-ben hiszek, nem a #CancelCulture-ben, de ez csak akkor működik, ha valaki hajlandó tanulni. Ehelyett Kanye West az antiszemitizmus és a gyűlölet repertoárjához hozzáadja a #Holokauszt-ferdítést. Szánalmas.”

Hétfőn jelentették be, hogy West elvileg megállapodott a vitatott „szólásszabadsággal” foglalkozó Parler platform megvásárlásáról, az üzletet várhatóan még az év vége előtt lezárják.

Az eladást bejelentő sajtóközleményben West azt mondta:

„Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak minősülnek, biztosítanunk kell a szabad véleménynyilvánítás jogát”.

A Jóbarátok sztárja rendesen helyretette az antiszemita Kanye Westet

David Schwimmer Instagram-posztban üzent a rappernek.