Zárolták Kanye West Instagram- és Twitter-fiókját

A Twitter vasárnap zárolta a fiókját, miután eltávolította West egyik tweetjét, amelyben azt írta, hogy „death con 3 On JEWISH PEOPLE”, mert az sértette a szolgáltatás gyűlöletbeszéd elleni irányelveit.

„Kicsit álmos vagyok ma este, de ha felébredek, death con 3 [sic] módba kapcsolok a zsidó emberekkel kapcsolatban. A vicces az, hogy valójában nem lehetek antiszemita, mert a fekete emberek valójában zsidók is. Ti játszottatok velem, és megpróbáltatok befeketíteni mindenkit, [aki] ellenkezik az agendátokkal”

– tweetelte szombaton egy üzenetsorozatban. A tweetet azóta eltávolították, West fiókját pedig zárolták.

A Meta nevű közösségi médiavállalat West Instagram-fiókját is korlátozta, miután a rapper pénteken egy antiszemita posztot tett közzé, amelyben látszólag azt sugallta, hogy Diddy rapper zsidó emberek irányítják, ami egy antiszemita toposz – számolt be az NBC News.

Zsidózásba fulladt Kanye West szombat esti eszmefuttatása

A rapper azt mondta, hogy nem lehet antiszemita, mert a feketék valójában zsidók.

Az ellentmondásos rapper, aki jogilag Ye-re változtatta a nevét, nemrég heves kritikákat kapott, amiért a párizsi divathéten egy „white lives matter” pólót viselt. Modelleket is felöltöztetett a pólóba, amely tartalmazza azt a kifejezést, amelyet a Rágalmazásellenes Liga „gyűlöletszlogen”-nek tart.

A liga, amely az erőszakos szélsőségeseket figyeli, a honlapján megjegyzi, hogy fehér felsőbbrendűségi csoportok népszerűsítették a mondatot.

West a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak azt mondta, hogy szerinte a póló „vicces” és „kézenfekvő dolog”.

Ugyanebben az interjúban West Jared Kushner, Donald Trump volt elnök zsidó vejéről azt állította, hogy csupán „pénzkeresés céljából” tárgyal a közel-keleti békeszerződésekről.

Westnél évekkel ezelőtt bipoláris zavart diagnosztizáltak, és nyilvánosan is beszélt mentális egészségügyi kihívásairól.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kanye West: Kushner csak pénzt akart csinálni az Ábrahám-egyezményekből

Először azt mondta, hogy Kushner nem kap elég dicséretet a megállapodásért majd gyorsan olyat mondott, amit nehéz dicséretnek nevezni.