Kitoloncoltatná az antiszemita migránsokat Németországból a megtámadott rabbi

Egy berlini rabbi, aki 13 éves fiával együtt célpontja volt egy szeptemberi antiszemita támadásnak, felszólította a német kormányt, hogy toloncolja ki azokat a menekülteket, akik zsidóellenes retorikát és cselekedeteket folytatnak.

„A hatóságoknak minden Németországba érkező menekülttel alá kellene íratniuk egy kötelezettségvállalást”

– mondta Ariel Kirzon ukrán származású rabbi a Focus hírportálnak.

„Ebben ki kellene mondani, hogy az antiszemita cselekedeteket szigorúan büntetik, és kiutasításhoz vezethetnek Németországból”.

A német fővárossal határos Potsdam város zsidó közösségének rabbiját, a 43 éves Kirzont szeptember 12-én támadták meg, amikor fiával egy orvosi rendelésre utazott. Kirzon egy metróállomás előtti járdán állt és héberül beszélt telefonon, amikor egy férfi odament hozzá, szándékosan nekiment a vállának, és az arcába kiabálta, hogy „te mocskos zsidó!”.

„Világosan zsidóként voltam azonosítható, amikor hirtelen egy arab kinézetű férfi sértegetni kezdett és rám támadt”

– mondta Kirzon az eset után.

„Kiabált és felemelte a kezét, megragadott, mintha meg akart volna ütni”.

A rabbi ezt követően testi sértés és becsületsértés miatt büntetőfeljelentést tett a berlini rendőrhatóságnál.

Megtámadtak egy kipát viselő rabbit Németországban

A rabbi éppen 13 éves fiával sétált az utcán, mikor egy muszlim férfi inzultálta.

Kirzon azzal érvelt, hogy a német államnak nem kötelezettsége a külföldről érkező bűnelkövetők szabadságvesztés-büntetésének finanszírozása.

„Ha valaki mégis antiszemita kijelentésekkel vagy tettekkel hívja fel magára a figyelmet, akkor nem kellene börtönbe mennie a mi adófizetőink költségén. El kellene hagynia Németországot”

– állította.

Az antiszemita incidensek az elmúlt években ugrásszerűen megnőttek Németországban. A német belügyminisztérium februárban közzétett adatai szerint 2021-ben 30 százalékkal nőtt az antiszemita bűncselekmények száma, több mint 3000 incidensről érkezett jelentés. A rendőrség 2021-ben 63 erőszakos támadást regisztrált – hatmal többet, mint 2020-ban. Az incidensek csaknem fele (1306) a tavalyi második negyedévben történt, az Izrael és a Hamász közötti konfliktus idején a Gázai övezetben, amikor világszerte antiszemita erőszak kísérte a „Szabad Palesztina” tüntetéseket. A szélsőjobboldali csoportok mellett a németországi muszlim közösségek tagjai – akik közül sokan nemrég érkeztek Szíriából és az iszlám világ más országaiból – aránytalanul nagy arányban vannak jelen az elkövetők között.

Eközben a berlini rendőrség nem sokat haladt Kirzon támadójának elfogásával.

„Az ismeretlen személy elleni eljárásban a nyomozás folyamatban van, különös tekintettel a gyanúsított azonosításának a foganatosítására”

– mondta a Focusnak egy rendőrségi szóvivő.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

2021-ben több mint 2700 antiszemita incidenst jelentettek Németországban

A német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízottja szerint az incidensek száma aggasztó.