Iráni fegyverszállítások: Hamarosan új ballisztikus rakéták hullanak Ukrajnára

Irán ballisztikus rakétákat fog eladni Oroszországnak, amelyeket az Ukrajna elleni háborújában fog használni, a kamikaze drónok szállítása mellett – közölték nyugati biztonsági tisztviselők a Washington Posttal.

A tisztviselők által megosztott hírszerzési jelentések szerint Oroszország az iráni gyártmányú Fateh-110 és Zolfaghar rövid hatótávolságú rakétákat fog vásárolni. Irán már készíti az első szállítmányt a Post szerint szeptember 18-án véglegesített üzlethez.

Ez lenne az első ismert alkalom, hogy Irán rakétákat ad el Oroszországnak az ukrán-orosz háború kezdete óta.

A fogyatkozó orosz rakétaarzenál utánpótlása

Pénteken Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt állította, hogy Oroszországnak egyre fogynak a nagy pontosságú rakétái. Azt állította, hogy Oroszországnak már csak 124 darab Iszkander rakétája van.

„Azzal, hogy az agresszor állam több száz nagy pontosságú rakétát használ Ukrajna polgári objektumai ellen, csökkenti a katonai célpontok elleni csapásmérési képességét”

– mondta Reznyikov.

Ha azonban Irán mégis rakétákat ad el Oroszországnak, akkor azzal feltölthetik ezeket megcsappant a ballisztikus rakétakészleteket.

A Maariv jelentése szerint egy csütörtöki uniós jelentés szerint az, hogy a Kreml észak-koreai és iráni lőszerutánpótlásra szorul, az orosz hadsereg sebezhető állapotát jelzi.

Úgy tűnik, az ukránok valahogy megtalálták az iráni kamikaze drónok ellenszerét

Az ukrán légierő hét iráni gyártmányú Shahed-136-os drónból ötöt lelőtt, amikor azok Mikolajivot támadták.