A zsidók lehetnek a mérleg nyelve Nevada állam szenátusi választásán

Demokrata és republikánus elköteleződésű zsidó csoportok kampányolnak a nevadai amerikai szenátusi versenyben, ahol az állam jelentős zsidó közössége segíthet eldönteni a szoros versenyt — írja az Arutz7.

Adam Laxalt, az állam korábbi igazságügyi minisztere a hivatalban lévő demokrata szenátort, Catherine Cortez Mastót akarja leváltani.

A Republikánus Zsidó Koalíció (RJC) politikai akcióbizottsága telefonos, illetve kopogtató kampányt indít Adam Laxalt javára – közölte Matt Brooks, az RJC igazgatója.

Az RJC szeptember 28-án Las Vegasban gyűlést rendezett Laxalt mellett, amelyen részt vett Miri Adelson, a zsidó kaszinómágnás, Sheldon Adelson özvegye, a GOP egyik legnagyobb adományozója.

Eközben az Amerikai Zsidó Demokrata Tanácshoz tartozó politikai akciócsoport szerdán egy 30 másodperces reklámot indított, amelyben Laxaltot, az állam volt főügyészét Donald Trump volt amerikai elnökkel, az antiszemitizmussal, a szélsőséges erőszakkal, a szigorú abortuszellenes intézkedésekkel és a fegyverekkel hozzák kapcsolatba.

Frissen kiugrott ex-demokrata lehet Trump alelnökjelöltje 2024-ben?

Az amerikai jobboldalon megindultak a találgatások Tulsi Gabbard bejelentése után.